☂ Fredagsplaner



Såhär mysigt kan man ha en torsdageftermiddag, erkänn att ni är lite avundsjuka? Säg hej till nykomlingen Findus förresten, ni ska få bekanta er lite närmare senare, när hon lyckats sitta still såpass länge att jag kan få en vettig bild på henne, vill säga. 
Nu ska jag städa lite till, lyssna på jazz och om ungefär en timma ska jag ta bussen ner till stan för att leta reda på en tatuerare. Busigt, va? Jag måste erkänna att jag är lite lite nervös över hur det kommer bli i slutändan.

Dessutom bad mesigaste Mosen om ett recept, så jag tänkte gå igenom mina gömmor och se vad jag kan bjuda på, how does that sound?

Hejhoj så länge! ☂

☂ Out cold

Idag har jag bestämt mig för att det är dags för förändring; jag ska bryta mina rutiner! Jag ska ta tag i mitt liv och faktiskt leva, istället för att gå som en studentzombie och bara oroa mig över nästa tenta. Vad tycker ni om den idén? Jag tycker den är bra. Dessutom är det så himla fint väder idag, och det känns lite som att våren faktiskt är påväg. Nu är jag dessutom otroligt less mitt korta hår, och ska nog, så fort jag får råd, skaffa mig en vettig hårförlängning! 

Dessutom tänkte jag introducera er till min förmodligen bästa feel-good-film! Den har ju förvisso några starka motståndare, men det är egentligen ingen som når hela vägen fram. Det kan kanske vara för att jag är, i själ och hjärta, en äkta snowboardnörd. Jag kan utan tvekan se den här filmen flera gånger per dag utan att den blir tråkig och förutsägbar, det finns få filmer som klarar den behandlingen - men det gör Out Cold. 




Jag menar, hur kan man låta bli att må bra av ett sånt sjukt medryckande och adrenalinfyllt intro? I rest my case, darlings.
Dessutom påminner den här filmen mig om en speciell period av mitt liv; och inte desto mindre om perioden som kom efteråt! ☂ 


Det var den här filmen som gav mig den geniala idén som jag ska försöka genomföra nästa vinter. Men det är en hemlighet så länge! ☂

So long, and thanks for all the fish!

☂ A is for Amy

Jag känner för lite förnyelse. Dags för ny bloggdesign kanske? Förslag mottages tacksamt!
Fram till dess unnar vi oss lite chips och nördar som om det inte fanns någon morgondag. Och tittar på fina bilder, förstås.
Det här kan nog vara det finaste jag snubblat över på länge, och det är så kreativt att jag går sönder litegrann. 
Jag trillade, inte bokstavligt talat men nästan, över den här underbara illustratören när jag letade efter inspiration.
Edward Gorey kan vara precis det min trötta hjärna behöver.


Hur charmigt? Precis!
Nu ska jag återgå till mitt favorittidsfördriv! 
Puss på er! ☂

☂ Torsdag

Idag har jag tänkt vara en duktig filur och städa hela dagen, eventuellt ska jag plugga också. Det lär behövas inför tentan om en och en halv vecka. Jäklar, vad vuxet det känns!
Ikväll har jag tänkt göra absolut ingenting; jag ska göra flera minipizzor till middag, och köpa lite onyttigheter. Sen är det dags för maraton - hela sjätte säsongen närmare bestämt, och det känns awesome.
Så skönt det är att ha hittat en pojk som är en större nörd än vad jag är. Det gör att jag kan vara precis hur nördig jag vill, och han alltid är snäppet värre. ☂ Det är finfint. 

Igår skulle jag dessutom sy en klänning hade jag tänkt, och klippte ut mönster och allt (demonstrerat på bilden nedan) bara för att upptäcka att tyget jag valt ut inte räckte till.
Men vi hade kul så länge det varade i allafall. Nu är det dags för lite jazz och städning.
Att jag dessutom lyckades få med mig två mattidningar, två skivor och ett förkläde från myrorna gjorde ju att dagen kändes bra trots allt!

Bisous!☂

☂ Avokadosoppa

Häromdagen lagade vi världens godaste avokadosoppa till middag. Jag fick en tokigt fin kokbok i julklapp och jag tänkte att det var dags att inviga den. Avokadosoppa tycktes vara det bästa sättet, och så fick det bli!
Här är receptet, och det räcker gott och väl för fem personer.
Du behöver:

2 Avokados
1 dl grädde
1 liter vatten + 2-3 bitar grönsaksbuljong
Salt och peppar
Gräslök

Koka upp buljongen i en liter vatten, använd en buljongtärning per halvliter (jag brukar använda en extra för att få lite mer smak). Skär avokadosarna i små bitar (cirka två centimeter stora) och blanda dom i en mixer till ett mysigt gegg. Vispa grädden lätt i en halv minut och häll sedan ner den i buljongen. Rör om tills det blandas och häll sedan ner avokadomoset. Mixa i soppan tills det blir en jämn smet.
Servera med gräslök och vitlöksbaguetter. Nomnom!
Om man, precis som jag, råkat ut för det ofattbara när man är och handlar - att vitlöksbaguetterna är slut, så kan man ändå göra eget vitlökssmör och pensla på vanliga baguetter.
Det är så enkelt som 100 g rumstempererat smör, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk pressad citron och salt + svart/vitpeppar.
Finemang! Man borde ha persilja också, men det fanns inte hemma när jag exprimenterade så det fick gå ändå!
God morgon på er ☂

☂ Morgonritualer



Finns det något bättre sätt att starta morgonen, än att sitta i soffan med flanelltäcke och äta semlor och titta på världens coolaste film!? Nej, jag tror faktiskt inte det. 
Speed Racer är en film som jag blir på bra humör utan. Jag menar, vem blir inte på bra humör av snabba bilar, snygga stunts och coola karaktärer? precis! Perfekt film, och det faktum att den riktar sig till barn gör den om möjligt ännu bättre! 


W o n d e r f u l !
Nu ska jag och kisse slöa lite till, sen ska jag nog ta tag i mitt liv. Gårdagen var för övrigt alldeles underbar med Piratröj på Krogen Krogen, och jäklar vilket drag det blev! Perfekt fredagkväll som började med date på kinarestaurang och avslutades med några avsnitt av den underbart nostalgiska serien The Tribe. Någon fler än jag som var alldeles fast i den serien när den gick på barnkanalen?

Puss! ☂

☂ Bakom hennes vackra skal är förvirringen total

Idag har varit en sån där hemskt dag, ni vet, när ingenting riktigt går som man vill. Först var jag tvungen cykla i snöstorm till skolan för att ha en enda sketen lektion. Sen var jag givetvis tvungen cykla tillbaka igen i samma elaka oväder. Nu när jag är inomhus klagar jag förvisso inte, och det faktum att jag inte behöver gå utanför dörren imorgon om jag inte vill gör att jag känner mig lite piggare. 
Å andra sidan lyckades jag grädda baguetterna så att de blev för hårda för mig att tugga (är man vanskapt får man skylla sig själv, som min älskade pappa skulle sagt) och så var det nära att jag brände semlorna dessutom! Men jag hann rädda dem av en slump. 

Dessutom har jag insett att jag faktiskt är påväg att växa upp. Häromnatten drömde jag att jag dog (värsta detaljerat dessutom - jag har både plats och datum!) och när jag kollade upp det i min drömtydarbok (givetvis har jag en sån) så stod det att drömmar om döden är vanliga vid initiationsriter; tillexempel när man går från ungdom till vuxen.
N e d r a n s!
Jag är inte redo för det än!
Å andra sidan kanske jag gör det jobbigare än det är. För att väga upp för mitt oundvikliga steg in i vuxenlivet så tittar jag på disneyfilmer hela kvällen. 
Joho, faktiskt!
Dessutom var Albin världens bästa och köpte glass åt mig! Jag menar, hur kan man inte tycka om någon som ger en mat? Precis!
Skönheten och Odjuret är avklarad (Någon fler än jag som kännetecknar sig tokigt mycket med Belle? Och biblioteket! Ack, jag skulle gifta mig med första bästa som erbjöd mig ett sånt bibliotek!) och Mästerdetektiven Basil påbörjad. Finfint! Innan kvällen är över ska jag dessutom ha hunnit igenom Peter Pan (givetvis), Aladdin, Törnrosa och Mulan. Bra kväll? Oh ja. Trots att jag har mensvärk och mest vill kräkas; men det glöms snabbt bort.
Dessutom måste ju Basil och Peter Pan och Aladdin ha de mysigaste rösterna någonsin? De får mig att spinna som en katt - om man får använda det uttrycket. 
Hur kommer det sig, att man kan gå igång på röster? Klas Klättermus har för övrigt också världens mysigaste röst!

Åh, sicket svammel det här blev, jag som mest bara ville säga att när man är på dåligt humör finns det inget som kan muntra upp så som disneyfilmer, och att jag mest har önskat att jag vore någonannanstans hela dagen. I en saga, det hade inte varit helt fel.
Mitt bokläsande ska bli mer frekvent, jag ska anstränga mig mer för att hitta böcker värda att läsa och världar att förlora mig i. 
Det var väl allt för idag, tror jag.
Puss!☂

☂ Just another ordinary Thursday


Jag har tänkt lista alla underliga crawings(älska ordet) jag haft på sistone!
First things first, however; Säg hej till min fina lillasyster :D
Med det avklarat går vi raskt över till nästa ämne, nämligen alla de underliga kombinationer av mat jag känt mig sugen på på sistone (nej, jag är inte gravid, även om det vore en rogivande förklaring. Nu har jag ju ingen egentlig anledning, jag är bara konstig!);
1. Vitlöksbaguetter. Jag kan utan tvekan äta en förpacking själv, på en kväll.
2. Fruktsallad bestående av enbart kiwi och banan. Hur weird är inte det? Precis.

3. Håll i er; Keso med äppelcidervinäger och banan. Jag har aldrig i mitt liv smakat keso men jag har varit sugen på den där blandningen i flera dagar nu! Vad är det för fel på mig?

Jag menar, det måste ju vara något fel på mig?
Nu ska vi äta potatisochpurjolöksoppa(långt fint ord) och givetvis vitlöksbaguetter, och titta på Mulan!
Recept får ni senare, coolingar!
Peace! ☂

☂ I Has a Stik



Nu ska jag vara duktig och äta frukost i vårt fina kök (Vi har satt upp två hyllor till så nu är det finfint) och så ska jag ha föreläsning. Sen är det helg, då ska jag göra sylt och kanske baka semlor!
Helgen kommer bli tokmysig ska ni veta!
Puss!

☂ Strangers like me


-Sommaren 2008

Eftersom idag är en, bland många, ickeproduktiva dagar tänkte jag underhålla er med en sån här liten lista! Tjoho!

Namn: Sara Amanda Luna-Li

Smeknamn:
Äman, Superäman, Amish-people, Ämannen, Apprentice, Mesis. Ja, listan kan egentligen göras lång.

Ålder:
Soon to be 20. Vuxenlivet är inte långt borta nu, känner jag. Damn.

Hårfärg:
Svart, soon-to-be redhead. Men egentligen är jag en riktig liten blondie.

Ögonfärg:
Blågrå.

Längd:
166 centiometer över havet!  

Vikt:
Om man ska tro vår skruttiga 30kronorsvåg så väger jag 55 kilo

Familj: Den finaste i världen! ☂

Reser helst till:
Edinburgh. Tokyo. Paris. Nice. Berlin. St. Petersburg. O.C och Arjeplog.

Tidning du gillar:
Allt om mat är en stor favorit!

Favoritsite:
The daily bunny; http://dailybunny.org/

Fikar helst på:
Station, utan tvekan. Även om Lilla Marie alltid kommer vara mitt favoritfik. Deras citronpaj var ju en skänk från ovan.

Favoritbutik:
Myrorna. Även om H&M hamnar högt upp på listan de gånger det är rea!

Favoritfärg:
Rött, vitt, svart, grått, orange och grönt!

Favoritmärke:
Huh? Inte i min värld, mister!

Favoritdjur:
Drakar! 

Motionerar:
Min pappa skulle skämmas över min avsaknad av motion.

Spelar du nåt instrument:
Nej, men jag skulle vilja lära mig spela munspel

Vilken film kan du alla replikerna till?
Pirates of the caribbean, The covenant (heh heh) och de flesta Harry Potter. Inte att glömma Lord of the Rings, heller!

Senaste låten du lyssnade på: Redemption song - Bob Marley and the wailers

Ringsignal på mobilen:
Kill Bill whisle

Dricker:
Ohyggliga mängder té.

Senaste boken du läste: Parfymen!

Senaste maträtten du åt:
Räknas skumtomtar? Annars åt jag världens godaste kycklingsallad till lunch!

Är det nåt du absolut inte äter?
Stuvade mackaroner! Bleh!

Senaste saken du köpte:
Mat? Heh. 

Hur tidigt stiger du upp:
Idag klev jag upp halv åtta, och igår klev jag upp halv sju. Jag tror jag äntligen har börjat bli lite morgonpigg!

Favoritspel:
Spyro! 

Vilka band har du sett live?
Oj. Typ ett hundratal, skulle jag tro. De största(bästa) är nog Flogging Molly x2, Dropkick Murphys, Mika, Backyard Babies, Volbeat, Mucc, The Ark, The Hives, Asta Kask och Heaven and Hell.

Är du rädd för blod?
Neje 

Har du några homosexuella vänner?
Jadå

Har du träffat nån kändis?
Träffat som i hälsat på, eller träffat som i tittat på i smyg på stort avstånd? Jag har hälsat på DiLeva! 

Beskriv dig själv med tre ord:
Kreativ, busig och rastlös

Favoritämne när du gick i skolan:
Svenska, Textkommunikation och Psykologi.

Favoritord:
Tokigt!

☂ Viktigheter



This was an ad made by bodyshop. But Barbie INC found out about it and now it´s banned.

Reblog this, if you think this ad deserves to be seen!

God morgon, förresten! Idag ska jag vara duktig och engagerad. Vad ska ni vara?

RSS 2.0