☂ Att ta av sig byxorna när man kommer hem från jobbet

Ibland har man såna dagar som man inte riktigt kan placera; dagar när man känner sig välda glad men samtidigt så är man inte riktigt som man brukar vara så det är något som inte stämmer. Men man kan inte sätta fingret på vad det är och det går man omkring och grubblar på hela dagen. 
Idag har varit en sån dag. Min energi har äntligen, något skamsen efter att ha varit borta så obefogat länge, kommit tillbaka och det märks. Jag uppfylls av en livslust som är otroligt och jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den för det känns som om jag kommer sprängas om jag inte får utlopp för den. 
Men samtidigt är det något som håller tillbaka - något jag borde hantera men jag vet inte vad det är och det ligger och irriterar där under ytan och förstör helhetsintrycket. 

Nåväl, det kommer nog så småningom kan jag tro. Tills dess ska jag se till att njuta så mycket som möjligt av den här busigheten och umgås med mina tokar och kanske tillochmed unna mig lite böcker när det hela är över. Förresten så borde böckerna från bokus dimpa ner i brevlådan när som helst. Ni vet, från den där gången när jag blev helt tokutt och inte riktigt kunde hålla mig..?
Det kommer bli bra!

Åh, jag är dessutom helt nervös, Gantz är helt tokigt spännande nu! Så att jag blir galen ju. 
Måste.Vänta.Till.Imorgon.

Nu ska jag spela lite tvspel med katten, och dricka té, och äta chips.
Fin måndag, indeed!
Puss!

☂ Sunday

Hahahah!! <3
Så himla busig min helg har varit! Fylld med skratt och tokigheter och nutellasemlor och mat. Älskar't. Att vi dessutom for ut och spontandansade igår är ju inte heller helt fel; så himla fina vänner jag skaffat mig! Och så himla skojjigt det var! Efter det gigantiska skavsåret jag fick av skorna jag hade förra helgen valde jag mina snyggilyggiga fake-converse. Egengjorda och allt!
Äventyr blev det på hemvägen dessutom, när vi körde fast både här och där och snön yrde överallt och hade det inte varit så jobbigt hade det kunnat vara mysigt. När jag kom hem sen fastslog jag och Albin att när det är såna här dagar i huset - då stannar vi inne och dricker té.

För övrigt har jag förbeställt en radda med finfina (finfinfinfinfina!) böcker från bokrean. Synd bara att de inte dyker upp hos mig förrän en vecka eller två. Men för det förnäma priset antar jag att det är överkomligt

Såhär har jag känt mig hela dagen, tack vare trötthet, vätskebrist och en förbannad mensvärk;


Men att få spela L4D med en fin busvän är ju å andra sidan inte fel. Nu ska vi avrunda helgen med nyaste avsnittet av Supernatural, lite L4D (vår dagliga dos måste underhållas!) och lite citronté.
Fint som attan!

Puss!

Booked

Jag har upptäckt något väldigt finurligt; nämligen Booked.nu där man genom att registrera sig får en bok hemskickad (man måste givetvis vara väldigt snabb med att svara, de brukar gå åt välda fort). Enda kravet är väl egentligen att man läser den inom en viss tidsram (som jag förstått det) och skriver några rader om den ett par gånger. Första boken fick jag idag som ljudbok och lite spännande är det ju.

Boken heter Ön och är skriven av Lotta Lundberg.
"Långt ute i Söderhavet ligger ön. I eget majestät, bortglömd och paradisisk under palmerna. Där arbetar Olivia, en svensk läkare, sedan tjugo år i sjukstugan. Hon har blivit en självklar del av ön, älskar Taip men deltar även i danserna på Udden. När turister från en lyxkryssning anmäler sexuella övergrepp på ön skickas Christian, en brittisk socialchef, dit för att utreda sanningen bakom anklagelserna. Under några heta månader kommer allas föreställningar om frihet, sexualitet och skuld att ställas på sin spets. Ön är en av Samväldets sista kolonier i Stilla havet. Vems är paradiset? Och vem kan lämna förställningen om det?"

Visst låter det väl ändå lite spännande? Jag återkommer när jag kommit en bit påväg!


Don't you ever interrupt me


 http://makemestfu.net/

Killing us softly


En helt vanlig onsdag utan så mycket som en kulinarisk utsvävning

 
Om inte jag får se Dropkick Murphys och Rancid i sommar kommer jag känna mig ungefär såhär.
Å andra sidan har jag haft en så grotekst, otroligt skrattretande fantastisk helg att jag kommer leva länge på den. Gårdagen var en kväll var spontanitetsfaktor var högre än vanligt och den spenderades med helbusigt folk, chips, glass, té och vårt absoluta tidsfördriv; L4D. Måste göras om, helt klart. Jag drömmer våta drömmar om att koppla ihop våra tvapparater och xbox igen och spela utan bots. Vore helt åsum, helt klart.
Känns fint att jag återigen fått bekräftat vilka fina vänner jag har - det känns så hiskeligt bra!

Mitt liv börjar te sig precis som jag vill och jag gillar det. Möten med spännande människor, bekräftelse på fin vänskap, ett téberoende som sakta men säkert börjar luta åt det skadliga hållet och en husflytt som gör att jag blir helt sprallig i knäna. Lägg till två fantastiska konserter i sommar och jag kunde nog inte vara gladare. Det skulle nog vara det faktum att jag har cream cheesechips och en bra bok och en mysig sambo som väntar på mig där hemma. Kanske kan jag utmana honom på lite bilspel?
Puss!

Loosen up and laugh. Follow this blog.

☂ Att trilla

Idag trillade jag in på en helt otroligt festlig tävling på Nellons bokblogg, och då gör man ju vad man kan för att vinna, eller hur? Hur mysigt är det inte med bokbloggar, förresten? Mitt nya tidsfördriv kan man säga - men är man bibliotekarie är det ganska motiverat eller hur?

Puss!

☂ truth be told

http://thatfunnyblog.tumblr.com/

Haha, det här var lite läskigt, faktiskt.
Nu ska jag kolla efter mysiga festivaler, jag börjar bli lite pepp!

 lolsofunny.com


☂ Att avslöja sin busigaste hemlighet



Hit kommer jag flytta om ungefär fyra veckor. Till en gammal västerbottensgård från 1800talet med det mesta bevarat. Gamla originaldörrar med beslag och knarriga trägolv. Ingen vedspis än så länge men den kommer så småningom (står ute på gården för att de förra som bodde där var tokiga nog att plocka ut den) och vi har fått en kakelugn och en kamin istället som plåster på såren.
Helt underbart kommer det bli och jag drömmer redan finfina drömmar om hur mysigt köket kommer bli. Att kunna vakna en sommarmorgon och äta frukost barfota utomhus; att fixa och dona i rabatterna och ha kvartersfester och dricka saft ute i solen; att elda så det knastrar i kaminen och dricka så mycket té att jag inte orkar mer; att tassa omkring och känna hur träet knarrar och hur det lever; att krypa upp tillsammans och titta på gamla x-files-avsnitt och höra hur det knakar i väggarna; att laga mat i ett kök som redan känns som mitt trots att vi inte flyttat in än.

Och det bästa av allt är att jag kommer få ett eget bibliotek. Med böcker från golv till tak, en mysig fåtölj att krypa upp i för sträckläsning och ett bord att ställa tékoppen på. Och en kamin i samma rum.
Det känns som om jag inte riktigt kan tro att det är sant än.
Det var ju inte ens ett halvår sen som jag skakade och frös och låg ihopkrupen under flera lager täcken och förkunnade att detta blir sista vintern inne i stan, jag orkar inte mer, jag flyttar hem, jag vill inte.
Ärligt talat kändes det hopplöst, som om det inte alls skulle ordna sig, som om jag skulle måsta uthärda ännu ett år i en lägenhet som aldrig riktigt känts som hemma trots upprepade försök. Som om jag skulle måsta uthärda ännu ett år av kyla och asfaltstrots och att inte orka göra något om dagarna för det enda man ser när man tittar ut genom fönstret är betong.
Men nu kanske det ordnar sig?

Jag tror det.
Puss!

☂ Tokigheter

Har jag berättat om när hela lilla familjen hade julmys? Och rätt som det var så kom vi på att nu-jädrar-i-mig-ska-vi-åka-pulka. Det var bara det att vi inte hade någon.


Men gamla ikea-kassar hade vi ju!
Föret var väl å andra sidan kanske inte det bästa, men skam den som ger sig!


Men skojjigt hade vi!


Vi fick dock se oss besegrade, och Albin visar demonstrativt ungefär hur det kändes

Så vi byggde en välda fin snögubbe istället. 




Åh, vad dom är fina mina familjetroll!
Och det var allt för den gången! Åh, så himla mysigt det är med vinter. Även fast jag måste erkänna att jag går och längtar lite efter våren. Jag har ju en massa blommor att plantera ju!

☂ When i hear a secret about someone i don't like

image

☂ Caturday

Idag har vi långfikat på Finas, jag och mina finfina vänner. Albin räknas givetvis in i den kategorin han också. Först åt vi lunch länge och väl, sen spelade vi lite(mycket) kort och så fikade vi té och äppelkakor och kladdkakor i mängder. Fyra timmar tog hela härligheten och det var ett alldeles ypperligt sätt att spendera en slö och rätt så träningsvärk:ig lördag. 
Utflyttningsfest för John och Cajsa igår; känns lite tokigt att de stollarna ska flytta hela vägen ner till Göteborg - hade vart mycket bättre om de fanns inom busavstånd ju (märk väl bus, inte buss). Fast först var det bodypump och jävlar i mig, nu känner jag att jag lever. Jag har träningsvärk i för mig fram till nu okända muskler.
Men ack, vad härligt det var.

Ikväll ska vi äta egenlagad calzone för tredje helgen i rad och se nyaste Supernaturalavsnittet. Sen ska vi spela L4D och äta chips. Kan inte bli fel, alltså!

Puss!

RSS 2.0