Meanwhile, in the kitchen



HAHAH!! Åh, jag orkar inte <3 
Ida, du måste skicka länken på den fula hunden och Obiwan Kenobi <3

En helt vanlig men väldigt mysig lördag

Åh, vad jag inte har haft tid att blogga den senaste tiden! Men det har ni ju förståelse med, så förstående som ni är! Jag har jobbat, packat ner mitt liv i små(stora) lådor och funderat över om jag ska ha gröna lackhyllor i nya köket. Åh, jag orkar inte vänta!!

Jag har hunnit med både lan (helmysigt och jag upptäckte att det finns godissnören i smak av zoo-godisar!) och supernaturalmaraton (jag somnade, sorgligt nog, men upptäckte att jag hade ett osett avsnitt av andra säsongen. Shameful!), träningen har kommit igång och i takt med att vi byter årstid kommer hårfärgsfunderingar. Borde jag blir orange eller röd den här gången?
Min bokhylla fick några efterlängtade invånare idag också, åtta stycken närmare bestämt, och den förnuftiga delen av mig frågar sig själv om det inte är dags för ett köpstopp snart samtidigt som den galna, otroligt lyckliga delen sitter och håller fingret på köp-knappen på adlibris. Om någon borde bli orolig, så borde det bli nu.
Men vi gillar det ju! Jag läste ut två böcker idag och den ena var så fantastisk att jag inte ens kan beskriva det i ord. Så otroligt magisk och förunderlig och... jag vet inte, alldeles underbar (peter pan-referens där). En kategori med bokrecensioner eller tips eller dont-even-dare-buy-this-horrible-book kanske vore på sin plats? Vad tror vi om det?

Albin har för övrigt genomgått någon slags metamorfos och har gått med på att spela rock i köket. Idag köpte han tillochmed Metallicas Black Album. Sakta men säkert blir han till den rockräv jag vet bor inom honom. Mwahaha!
I do not complain. Inte för att han har nämnvärt dålig musiksmak annars (faktiskt ganska bra) men vi har saknat lite rejäl rock här hemma. Skönt att vi rådde bot på det hela, och vi kommer aldrig glömma att det var med Backyard Babies som det hela började. 

Alas, nu är det dags för mig att ta tag i vad det nu var jag skulle göra (laga mat; älgskav med potatismos; omg!) och fundera ut vilket Supernaturalavsnitt vi ska börja på.

Annars kan jag berätta att mina armar och min bröstkorg lider av otrolig träningsvärk och jag tror inte ens att den är mänsklig. Ofantligt otränad? På gränsen till pinsamt? Vad får dig att tro det?



Så himla söt <3



☂ Kan det inte bara bli tredje februari någon gång?


☂ Saker som händer i bakgrunden

lolsofunny.com

Det finns så mycket i den här gif:en som gör att jag bara vill skratta <3

☂ I can no longer hear the phrase “let’s get down to business” without wanting to defeat the Huns.


☂ Att vara så trött att man inte riktigt orkar göra något mer



Idag har jag vaknat med tokmycket feber, argumenterat för huruvida jag borde gå till jobbet inte, förlorat diskussionen med mig själv och jobbat från åtta till tre. Sen skrev jag en tenta i engelska vokabulär också - allt med en kroppstemperatur på 38 C och en hosta som inte är av denna värld.
Jag gillar när jag blir hes, för jag låter lite som en man. Det kanske är mitt riktiga jag som kommer fram?
Nu ska jag äta upp godiset jag har kvar från tentan, spela lite bilspel, kasta längtansfulla blickar på ni-vet-vilken-bok och dricka lite té.
Ungefär så händelserikt är mitt liv just nu, men så blir det ibland! Imorgon ska vi laga calzone och inte göra något vettigt alls förutom att titta på På spåret förstås, och så hör jag rykten om en utflyttingsfest den fjärde februari. Jag känner hur det spritter i benen!
Dessutom är jag alldeles pepp efter allt festivalprat i fikarummet idag.
Puss!

☂ Att fundera över om kladdkaka eller chokladbollar är bästa alternativet



Alltså, åh, jag orkar inte med hur gullig den där björnen är! Jag blir helt varm i lillhjärtat. Nu ska jag fortsätta plugga, sen ska jag komma underfund med mitt konstiga chokladbehov och sen ska jag skicka lite bilder till Marta. Oh, yes indeed!



☂ Söndagsmys

Scones till frukost med jordgubbsmarmelad och chai-té och tredje säsongen av Veronica Mars. Åh, jistanes vad jag saknat det! Idag har jag inte tänkt göra något speciellt alls, jag spekulerar med mig själv angående huruvida jag ska börja läsa Clash of Kings men det är dubbla meningar angående det.
Å ena sidan kan jag inte vänta, det kliar i fingrarna och jag måste få veta hur det går! Å andra sidan vill jag inte behöva ha ett så stort uppehåll mellan boken och serien. Makes me go bananas!

I går samlade vi hela mysgänget och spelade bilspel hemma hos Mumin och Milla och åt kladdkaka. Så himla socialt och trevligt och det slutade med att jag somnade i soffan helt utmattad. Jag och Milla hann dessutom med en sväng på stan där det införskaffades både jeans och klänningar och jag är väldigt nöjd med tillvaron!

Nu ska jag dricka upp mitt té, pussa lite på Albin och kanske städa bort julen trots att det gör ont i hjärtat.
Puss!

When your favourite book/ tvseries ends



☂ When you hear the words "Free" and "Food" together


☂ Att färga sitt hår en blåsig fredag

Idag strosade jag ner på stan, glad i hågen, för att fylla min bok-kvot för den här månaden. Tror ni att de hade en enda av böckerna på min lista? Nej. Och ändå är min lista snart 40 titlar lång.
Jo, nu ljög jag. De hade två stycken olika böcker översatta till svenska. Jag köpte dem nästan, men sen läste jag på baksidan och insåg att de stavat ordet 'mig' som 'mej'.
Jag var tvungen köpa en halsduk för att inte gå under av hemskhet.
Nu ska jag färga håret med henna och fortsätta lyssna på Neil Gaimans The Graveyard book.

Mitt nya favorittidsfördriv, måste jag erkänna. Att lyssna på ljudböcker när jag gör allt tråkigt här hemma. Att lyssna på Neil Gaimans röst när han själv berättar om Nobody Owens (älska att han har läst in den själv också<3) gör ju tillochmed städningen roligare.
En av fördelarna med mitt nuvarande jobb är att jag kan ladda ner ljudböcker direkt till telefonen - jag har helt slutat lyssna på musik när jag går till och från jobbet. Så himla mysigt!
Puss!

☂ Idag bakade jag lussekatter trots att julen är över <3

 LOL here!!

☂ Enjoy.



Heh. Heh. Heh.

Blog that makes you LOL

☂ Att göra planer för nästa helg



Nästa helg har jag bestämt mig för att stilla min numera årslånga snowboardabstinens på Bräntberget. Vi får se om det blir bra! Jag måste ju åka in mig där tills i februrari när Niklas kommer och hälsar på!


☂ Att spendera tiden med att inte göra något alls

Igår lagade vi en tokigt nomig kycklingwok till middag. Man plockar ihop allt möjligt mumsigt man har hemma (kyckling, paprika, all möjlig lök, lite röd chili, zucchini och vattenkastanjer). Hackar och skivar och river allt förstås, eller hur man nu vill ha det, sen steker man löken och kycklingen så att det blir lite yta innan man häller på sweet chili-sås och soja. Lite vatten är också bra, annars blir det så himla koncentrerad smak. Det här är gjort lite på en höft därför har jag inga egentliga mått - men det brukar gå så bra ändå! När allt fått gosa ihop sig lite slänger man i grönsakerna och låter det puttra medans man kokar upp nudlarna.


Och Voilá! Såhär ser det ut när det är klart. Gott, nästan för gott för att vara en simpel onsdagsmiddag. Men mitt nyårslöfte var ju att bara äta god mat - och nyårslöften måste man hålla!

Idag ska jag läsa ett par böcker, äta lite chips, se lite på Sex and the City och baka lussekatter. Kanske äter jag upp en kexchoklad som ligger och skräpar lite i skafferiet också. Vi får se, helt enkelt! Det känns outsägligt skönt att det är helg, men jag hade så väldigt gärna varit hemma och åkt lite snowboard. Nåväl, jag får försöka hitta en bra backe här. Tydligen ska bräntberget inte gå av för hackor.
Den som lever får se! Nu ska jag njuta av en ensamkväll och inte ha mycket kontakt med omvärlden. Snart kommer jag berätta för er om mina finfina planer - snart så. 

Puss!

☂ Att fördriva tiden

Eftersom jag faktiskt tillhör ett släkte som är litelite mer efterblivna än resten av mänskligheten (vi är så väldigt speciella, sådetså) så kommer min 2011-lista nu. Jag iddes faktiskt inte göra någon tidigare och egentligen ids jag inte göra någon nu heller men det känns som att det faktiskt är ett sånt krav man har på sig, vet ni. Problemet med såna här listor är att jag typ inte ens minns vad som hände i förrgår - hur fanken ska jag minnas vad som hände för ett år sen? Nåväl, vi gör ett försök!

Fem händelser som varit bra det här året?
1. Alla busigheter jag gjort med mina Umeåbusisar; Alla L4D2-kvällar vi har haft, när vi grillade nere vid nydalasjön, kvällen vi gjorde dumplings och hade ett himla sjå (men det var lätt klart värt det!) och när vi åt lasagne hos Cissi!
2. Trästocks var så onödigt busigt att jag blir sprallig! Springa omkring och vara småpackad, lyssna på bra band, träffa spännande människor och spela konstiga spel med älskvärda knäppisar. Det blir nog inte bättre än så tror jag.
3. I somras när vi spenderade så väldigt mycket tid ute i stugan. Jag får typ hjärtsnörp bara jag tänker på det. Åh, så himla fint, det måste vi verkligen göra om, busisar!
4. Att jag fick jobb på ett Bibliotek.
5. Julhelgen är faktiskt värd att nämna här, trots att det känns lite som att man inte får. Men jag gör det ändå! Uppsala förtjänar också ett omnämnande för det var så himla underbart att träffa Niklas och Michal efter så lång tid.


Fem händelser som varit sämst det här året?

1. Att jag var sjuk ungefär hela hösten och ingen kunde säga vad som var fel och jag kände mig så orkeslös och misslyckad och det var bara hemskt.
2. Att bo i lägenhet. Det är ett under att jag orkade med.
3. När jag var tvungen erkänna för mig själv att jag inte skulle orka med litteraturkursen i engelska, det kändes som ett misslyckande.
4. Att sista säsongen på Supernatural började.
5. Arbetslösheten. Och att jobba på äldreboenden. Trots att det gav väldigt mycket tillbaka var det så fysiskt och psykiskt tärande att jag stupade i säng direkt jag kom hem.

Vad har du lärt dig i år?
Jag har lärt mig att laga dumplings och hur man ångkokar dem på bästa sätt utan att faktiskt ha en ångkokare. Hur man stickar både aviga och räta. Jag har lärt mig vad mycoplasma är och hur frustrerande jobbigt det är. Jag har spelat Halo för första gången och faktiskt överlevt! Inte blivit överkörd av medspelare, med andra ord. Jag har lärt mig vilka Chandrian är och hur man dödar en zombie på bästa sätt om man bara har en stekpanna.


Blev året som du har tänkt dig?
Det måste jag väl säga, jag var sjuk och oroade mig mycket mer än vad jag tänkt förstås, men det är ju lite svårt att förutsäga faktiskt! Men fint blev det, trots allt.

Ångrar du något?
Att jag inte lyssnade mer på mig själv och att jag fortfarande inte tagit mig ur den där jävla duktighetsrollen.

Vad har du mest lyssnat på för musik?
Zombieslayerplaylist på spotify <3, Mad Sin, Creedence Clearwater Revival, Raubtier, Dropkick Murphys, Otis Redding, Flogging Molly, Kapten Röd och Movits!

Årets tre roligaste fester?
Festen hos Ola när det totalspårade med cykelförsök i hallen och välkomstdrinkar som smakade bär och Johns panikcyklande hem efteråt bara för att jag sa åt honom att jag skulle försöka sparka på hans däck; Höstmarknaden i Arjeplog - så jävla underbart med öl, bästa vänners sällskap och livemusik (Painters <3), Och Silveryran förstås - jag blir helt sprallig bara jag tänker på hur underbart det var! Öl, E-type och skumdisko tillsammans med mina busar. Tänk, vad sommaren är fin ändå!

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
X-files. Supernatural. Walking dead. Game of thrones. Gamla svartvita monsterfilmer från femtiotalet <3 How to train your dragon, Micmacs, Det mesta från studio ghibli och Harry Potter (fast jag har fortfarande inte sett de två delarna av sjuan. Adam och Sebbe får ta tag i det hela). Och Blood+ förstås!
I överlag har jag upptäckt att jag tittar mindre och mindre på film, och ser mer på serier. Det är som att jag inte har tålamod att titta på film längre.

Vilka människor har du hängt mest med år?
Albin, Cissi, Pugisen, Mumin, Heivi, Erris och Adam tror jag minsann.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Åh, en hel massa! Cissi, tillexempel! Så fint det är! Och Sebbe förstås, och StockholmsAlbin som också håller med om att Legolas är bäst. Lillebror Kurt förstås, och Mathias!

Vad är det vackraste du fått i år?
Albin tycker att det är Findus, men jag tror faktiskt att det är sagoboken jag fick av Heivi. Eller den gamla sjökartan jag köpte till mig själv - komplett med sjömonster och allt!

Årets bästa sms?
Gud, sånt orkar man ju aldrig spara på. Men det är fint när folk skickar små tokiga sms med citat från smala sussie och konstigheter de sett på stan. Och när man är saknad, förstås <3

Hur många har du varit kär i?
Albin! Och Legolas. Och Peter Pan. Och litegrann i Jon Snow faktiskt.

Vad är det bästa du har läst?
Förbjudet! Man får inte fråga såna saker, jag blir ju så hispig och nervös och aldrig i livet att jag minns alla bra böcker jag läst såhär på rak arm. Men Name of the Wind var ju alldeles extraordinärt bra. Och Forest of hands and teeth, och Harry Potter (som vanligt), och Game of thrones och allt möjligt annat! Det är ju omöjligt det här!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Dödade zombies. Skaffade jobb på ett bibliotek. Skrek och halvt pratade mig fördärvad av nervositet när jag spelade Amnesia. Ätit massa nya spännande saker. Började skriva på en bok och tog nattåget till Uppsala.

Har du några nyårslöften?
Att äta vad jag vill när jag vill (mat<3) och att jag ska busa mer med mina tokiga vänner!

Vilka länder besökte du?
En hel massa! Fast inte fysiskt, förstås. Mest bara i bokform och det känns himla bra!

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Jag har ju gjort så himla mycket busigt! Men jag minns aldrig vilka datum, så vi säger som så att jag kommer minnas händelserna men inte riktigt när dom ägde rum, förstått? Fast trästocks kommer vara rätt oförglömligt. Och det där busiga som hände innan jul som jag inte får berätta. Och i somras när vi spelade Halo med Albins bror och jag nästan blev duktig på det.

Vad var din största framgång 2011?
Att jag lyckades få jobb på ett bibliotek utan vare sig erfarenhet eller utbildning.

Största misstaget?
Alla fina klänningar jag inte köpt. Alla böcker som jag inte hunnit läsa.

Bästa köpet?
Det måste nog vara våra nya soffor.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mat och hyra, tråkigt nog. Mat är inte tråkigt förstås, men hyran är det.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Åh, allt busigt har ju gjort mig så himla glad!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?
Alla Mad Sin-låtar. Och Haunted Cathouse. Och Ju mer dom spottar. Och Allt med Creedence.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det var nog lite samma sak, faktiskt!

Vad önskar du att du gjort mer?
Festivalat. Träffat fler busiga människor. Ätit chips.

Favoritprogram på TV?
Jag tittar typ inte på tv längre; men vi har tittat på På spåret och Vinterstudion! Och dokumentärer på SVT.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Jag gjorde nog inget speciellt tror jag! Åt smörgåstårta frivilligt för första gången typ!

Den bästa nya personen du träffade?
Cissikatten!


☂ Att försöka få sin sambo att förstå hur bra Game of Thrones verkligen är

Vi är på tredje avsnittet nu och jag kan inte avgöra vad han tycker. Det skrämmer mig.

Nyårsfirandet var så himla fantastiskt att jag blir helt sprallig i knäna bara av att tänka på det. God mat, fruktansvärt trevligt sällskap, mysiga spel och bilbanor. Jag menar, det går inte misslyckas med de ingredienserna!
Nu ska jag jobba en vecka till på Ålidhems bibliotek, och till helgen händer det busigheter kan jag lova! Så busiga busigheter att jag inte vågar säga det högt!

Pssst... Tryck på F5 vettja!


Ungefär så här nöjd känner jag mig. Åh, det kommer bli så hiskeligt gosigt!
Puss!

☂ That awkward moment when someone scares you and your reflexes make you punch them.


RSS 2.0