☂ Albins Couscous med Halloumi

Albin lagade en så hiskeligt god middag igår, så det var helt sanslöst! Jag passade på att äta upp lite av resterna till lunch idag. Egentligen är det en vegetarisk rätt, men jag hade en stackars liten kycklingfilé som legat och ropat på mig jättelänge nu och bett om att få bli stekt i soja och balsamvinäger och vem är jag att neka till något så nomigt?


Åh, så nomigt!

Till detta fenomenalt goda recept behöver du följande:
5 dl grönsaksbuljong 
2 msk olivolja
4 dl couscous
1/2 rödlök
2 apelsiner
(1 blodgrape)
2 avokado
1 dl färska örter (bladpersilja, nom nom. Och koriander kanske?)
(3 msk cashewnötter)
400 g halloumi

Och till dressingen (ohmigosh), behöver du
1/2 citron, rivet skal och juice
1 tsk hackad röd chili
1 vitlöksklyfta
3 msk kallpressad olivolja
2 msk sweet chili
salt och svartpeppar.

Börja med dressingen, och blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. När detta är klart ställer du förslagsvis in den i kylen så den får stå kallt en stund under tiden som du börjar med de andra nomigheterna.

- Koka upp buljongen och oljan i en kastrull. Blanda ner couscousen och lägg på locket. Låt svälla i tio minuter, rör med en gaffel och låt sedan svalna.
-Skala och skiva löken tunt, skala apelsinen och skär i bitar. Dela och kärna ur avokadosarna(finns det alls ett sånt ord?!), gröp ur köttet och skär i bitar. Blanda allt med couscousen. Hacka sedan örter och nötter och vänd ner allt sammans.
-Skiva halloumin och stek i olivolja. Lägg osten på salladen och ringla över dressingen. Nom!

Vill man dessutom steka lite kycklingfiléer i soja och äta till, går det finemang! 
Åh, vad gottigt det här blev.
Jag tillägnar för övrigt det här receptet till Mos som tycker jag ska ha mer recept här. Det kanske vore något?


☂ Att beställa massa fina böcker och inse att man måste vänta en vecka innan man får dem



Såhär känns det då. Lycka över böckerna, men panik över väntan.
Då får man göra vad man kan. Pussas med sin sambo, baka vörtbröd och dricka varm choklad på ett mysigt fik.

☂ Varje dag är jul

Julklappsidé till Mos.
(För övrigt världens bästa och busigaste julskiva. Jag blir helt sprallig i knäna!)

☂ Att få halloumi till middag


☂ Att ha för lite att göra 2



Hahahahha! Och den är så himla nöjd och spatserar och tittar sig omkring!

☂ Shuffling

Expectation:


Reality:


☂ Att fundera över om man borde äta chips eller mandariner till lunch

Jag ber tusenfalt om ursäkt för mitt rent horribelt dåliga uppdatering, men ni får helt enkelt leva med att jag mest bara vill ligga på soffan och titta på Sagan om ringen. Jag vet inte riktigt vad som är så mysigt, men något är det och jag blir alldeles hispig och till mig och nu ligger vi och tittar på första filmen, jag och katterna. För tredje gången på lika många veckor. Det måste ju vara rekord, om något.
Känns lite som att jag är tillbaka i min mysighetsfas, ändå.
Trots att jag i ärlighetens namn inte har en tillstymmelse av tålamod när det kommer till filmer. Efter en halvtimma blir jag less och börjar plocka och greja med saker och går iväg och ordnar och fixar och rätt som det är har jag möblerat ett helt rum på fyrtiofem minuter bara för att jag inte hade tålamod nog att se klart X-men. 
Jag som brukar älska film.

Ett evigt problem detta, är jag rädd. Därför är det så bra att det fortfarande finns filmer som förtrollar mig totalt. Åh, lyckan. 
Psssst. Jag önskar mig massa fantasyböcker i julklapp.

Nu ska jag fortsätta mitt mys, ty jag är ledig i två dagar nu. Sen jobbar jag två dagar till och efter det behöver jag inte jobba förrän den 12e! Och vet ni vad jag kan titulera mig som då?
Bibliotekarie. Åh, så fint! ♥

Puss!

☂ That moment when you're feeling down and the only thing that can make you happy is food


(källa)

☂ Att sälja slut på allt sitt godis efter två och en halv timma

Idag har jag varit på julmarknad i mellanström. Jag och mamma (mest mamma, eftersom min inspiration befinner sig någonstans på skitminus just nu) bakade en massa igår; polkatryffel, vitchokladtryffel och massa annat nomigt! Vi gjorde ungefär lika mycket som vi hade förra året, eftersom vi fick lite över då.
Tji fick vi, som sålde slut på allt på cirkus två och en halv timma.
Efter det gick vi runt och kikade på vad alla andra hade för mysiga prylar; sen gick vi in i logen och åt tomtegröt och skinkmackor och drack glögg och lyssnade på ett band som inledde med att spela Galway girl.
Fint som attans, kan jag lova.

Sen köpte jag hemlagad senap, laxröra och en bit gammeldags gravad lax.
Och det var ungefär den dagen!
Bilder kommer sen, men nu ids jag faktiskt inte.

Och återigen har jag fått det bekräftat att folk inte förstår. Det är så himla, himla tröttsamt.

☂ Lite såhär kommer jag se ut ikväll


Idag har jag åkt buss genom ett snöfyllt landskap och fyllts med julkänsla. Jag har pratat viktigheter med min syster och hennes kompis, och jag har druckit kanelté.

Och jag har fått jobb som bibliotekarie i sex månader.
Ikväll firar vi!

☂ Någonting jag vill ha mer än något allt annat just nu





☂ Att våga ta en annan väg


☂ Att inte riktigt orka med

Nu ska jag och Albin baka lussekatter, sen ska vi dricka glögg och titta på Harry Potter - det är vad jag behöver, känns det som.

Det blir väldigt korta uppdateringar här idag har jag insett, men ibland har man såna dagar och då måste det få vara på det viset. Eller hur?
Mat kanske också vore på sin plats.


☂ Att sova dåligt

Världens sämsta natt har jag haft; jag har vaknat flera gånger och vridit och vänt på mig i oändlighet känns det som. Så himla irriterande.

Usch, det finns nog inget som kan få mig på så dåligt humör som när man sover illa.
För att råda bot på det ska jag äta chips och titta på Glee, sen ska jag baka lussekatter.




☂ Insikt

Man vet att man funnit en man att behålla när man uppgivet säger att; "jag måste äta pizza till middag idag, annars förgås jag" och han svarar "åhkej".

Det är äkta kärlek ♥

☂ Att försöka lappa ihop vardagen

Trots att man egentligen inte har ork. Min energi går upp och ner och jag vet aldrig var jag kommer befinna mig när jag vaknar på morgonen eller när jag går och lägger mig på kvällen. Idag är en dålig dag, energimässigt, men jag har kunnat lappa ihop lite av energin med hjälp av Harry Potter, glögg, choklad och Mr. Darcy. En hyffsat bra dag, om det inte vore för allt vettigt som jag egentligen planerat att göra idag. Men imorse när jag vaknade kändes det som om jag inte hade energi till något över huvudtaget och jag avskyr när det händer.

Nu sitter jag och kissekatterna och tittar på stolthet och fördom och suktar lite efter Mr. Darcy och väntar på att Albin ska komma hem så vi får tröstshoppa lite klänningar på myrorna.
Det var nog allt, tror jag minsann.
Bilder från helgen kommer upp så småningom, men jag vågar inte säga när.

Ni får en bild på en söt kisse som bär på en söt kissebebis så länge.
Det är ungefär så mycket energi som jag ids uppbåda idag!

Bisous!

☂ When people criticize your obsession with fictional people


☂ "Hogwarts doesn't exist"


☂ Att inte bry sig om verkligheten för en stund

Idag har jag inte tänkt göra något annat än att äta popcorn, titta på alla harrypotterfilmerna och dricka glögg.
Faktiskt.






☂ Witch trick



Jag kände mig lite lagom inspirerad. Enjoy!

☂ Being a person is getting too complicated

time to be a cat.

☂ Min favoritårstid

Ord känns överflödiga, med tanke på vad mina inlägg handlat om de senaste tre månaderna.


Vintern är bäst. Jag älskar allt som har med vinter att göra; kylan, mörkret, gnistret från stjärnorna, norrsken, hur det sticker i fingrarna när man kommit in efter massa bus i pudersnön, att stå ute på gården när det mörknar och se hur fint och hemtrevligt det lyser inifrån husen.
Åh, jistanes, vad jag älskar vintern.

☂ Att ha för lite att göra

Idag har jag lyssnat på julmusik på radion, satt upp julgardiner i köket och sytt en julklapp till min bråkiga, bästa lilla lillasyster. Nu ska jag bara fundera ut vad min andra bråkiga, bästa lillasyster ska få. Känns ändå lite som ett lyxproblem; att fundera ut vad man ska sy till sina systrar i julklapp.
Jag har bestämt att det inte är långt borta nu, trots att det är fem veckor egentligen.
Men man måste ta vara på julen så mycket som möjligt!
Tro om jag ska ta två veckor ledigt innan jul och bara julpyssla hemma? Fast det blir jobbigt att vara ifrån Albin så länge, förstås..

Nåväl, fram till dess får vi lyssna på mysig musik på radion, pyssla så mycket vi kan (jag har gjort polkagristryfflar idag, ni får snart se!) och kanske ta på oss våra finaste tjocksockar. Och fina gamla koftor vi fyndade undanstoppade i stugan men som fick följa med hem eftersom de förtjänar att bli älskade och inte att hänga i gamla skåp.
Jag har dessutom hört rykten om myskväll hemma hos någon av oss med spel, glögg (té och kaffe för alla som inte är tidigt ute) och mat! Borde jag baka lite dumlemuffins till dess kanske?

Åh, kan det inte bara snöa här också? Jag håller ju på att förgås här!
Fram till dess ska jag slå in örtsaltet i fina burkar till marknaden på lördag, och så ska jag fundera ut vad jag ska baka.

☂ Att tiden kan gå så långsamt

Jag vaknade prick klockan sju och vägrade titta ut genom fönstret för tänk om det snöat? Då måste man bygga upp spänningen lite, så jag väntade till åtta innan jag drog bort gardinen.
Besvikelsen. 
Ni skulle bara veta!
Igår när vi åkte hem från stugan; fyra mysiga människor och en katt i en mörk tyst bil i en mörk tyst skog där det snöar alldeles för mycket och där man ibland fick se rävar som jagade små vita harar över vägen. Det var så himla fint, och jag var alldeles varm och lugn i själen. 
Men så kom vi ut till kusten, och där blev det först snöblandat regn och mysfaktorn försvann. Jag tittade på alla fina små hus som låg slarvigt utslängda lite här och var och tänkte att här skulle jag kunna bo. Sen blev det bara regn kvar och då tänkte jag att nej, här ska jag inte bo.
FY!

Nu ska jag klä på mig och gå ut i köket och titta på alla fina bilder från helgen och lyssna på julradio. Det har jag också väntat på sen klockan sju, nämligen.
Egentligen har jag väntat på det sen i torsdags, men sånt får man ju inte säga högt.
Puss så länge!

☂ Dag två

Berätta om dina tre favoritband

Alltså. Det här är så himla svårt, för jag lyssnar på så väldigt mycket musik, och det är så väldigt blandat också. 

Men Creedence Clearwater Revival är ju alltid mysigt!



Och Enya, förstås. Kan inte få nog.


Och Queen. Det finns inte ord.



Sen finns det ju ett dussin band som jag också toklyssnar på, Mad sin och Flogging molly och Dropkick Murphys tillexempel. Men dessa har jag nämnt så ofta, så jag tyckte jag skulle passa på att nämna de jag inte pratar om så mycket.
Yann Tiersen får också ett hedersomnämnande.

Puss!

☂ 1 bild 10 fakta

Idag rymmer jag ut i vildmarken! Jag tar med mig glögg, harrypotterböckerna och långfillingar. Och busigt folk såklart! Mysigt värre, och ni kommer tyvärr inte höra av mig förrän måndag vilket är lite synd - ni kommer sakna mig det vet jag! Därför har jag ordnat en sån här busig liten lista vet ni, som kommer dyka upp trots att jag faktiskt inte alls är här. Nej, för jag kommer ha fullt upp med att strosa omkring i skogen och grilla korv över öppen eld och dricka glögg ur termosar och sånt där annat mysigt som man önskar att man fick göra varje dag.
Men, anyways, här är den fina listan!

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – Berätta om 3 av dina favoritband
Dag 3 – EFIT (ett-foto-i-timmen) 
Dag 4 – Min favoritårstid.
Dag 5 – Fem vackra personer
Dag 6 – Någonting jag vill ha mer än allt annat just nu
Dag 7 – Vad jag gör på fritiden
Dag 8 – En bild på det jag köpte senast
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Mina tre favoritplagg
Dag 12 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 13 – En bok
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Ett husdjur
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – Fyra bloggtips
Dag 20 – Min favoritfilm.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram.
Dag 25 – En bild på mig själv tagen under dagen
Dag 26 – Var jag handlar mina kläder
Dag 27 – Hur jag helst vill bo
Dag 28 – Någonting jag ångrar
Dag 29 – Någonting jag inte tål 
Dag 30 – Min favorithögtid.

Så vi börjar helt enkelt med en bild på mig, och tio tråkiga fakta som ni inte visste! HA!

Fin bild från trästocks i somras! 

☂ Jag har onödigt dåligt järnvärde, såpass dåligt att jag måste äta tabletter för det i tid och otid. 

☂ Jag älskar att greja i köket. Laga mat, baka, koka saft, göra sylt - you name it. Inget gör mig så tillfreds som att få arbeta fram något som smakar nomigt. 

☂ Jag är sjukt allergisk mot människor med översittarattityd det finns inget som gör mig så frustrerad och ilsken som när jag utsätts för en av dessa.

☂ Bland det finaste jag vet är när människor visar empati - gör osjälviska saker för andra. Jag blir helt ofrivilligt tårögd varje gång det händer och det får mig att inte helt tappa hoppet om mänskligheten.

☂ Den enda person jag haft sex med är Albin.

☂ Trots att jag ibland är en sjukligt social människa som inte kan få nog av de fina människorna i min omgivning så trivs jag bäst när jag är ensam.

☂ Det finns nog ingen som är så hemmakär som mig. Arjeplog är nog den finaste platsen på jorden och jag kommer nog flytta tillbaka dit så småningom. Nej, jag ska flytta tillbaka dit.

☂ Ibland har jag rött hår. Ibland orange. Ibland brunt. Ibland svart. Jag har väldigt svårt att bestämma mig för vilket som är bäst och folk tycks bli lite irriterade över det faktiskt. 

☂ Att dansa är nog bland det busigaste jag vet, det finns få saker som får mig att känna mig så fri.


☂ Trötthet

Den här kissekatten är alldeles för trött för att över huvudtaget berätta om allt det roliga, spännande och faktiskt rätt obehagliga som har hänt idag. Efter att ha flängt runt som en annan dåre ska jag dricka ett glas juice, klappa mina katter och gå och lägga mig. Trots att klockan bara är nio. Sådetså. Stoppa mig om ni kan!

Ni kan ju lyssna på min bästa myslåt så länge och dricka en kopp té. 
Bisous.



☂ Att stressäta nudlar en torsdag

Hej på er!
Jag har tokigt bråttom faktiskt; har nämligen varit på arbetsintervju på mysigaste stället och nu måste jag hinna äta lunch innan jag ska iväg och jobba sju timmar.
Snabbnudlar är bästa(och tråkigaste) knepet då, måste jag erkänna.


Puss så länge!

☂ Hey Carl



Hahahaha! Åh, jag orkar inte! ♥

☂ När tanterna på jobbet glatt säger att "Jag tror vi får en grön vinter i år"



☂ Att vilja något mer

Jag tycker för övrigt det är riktigt uschligt att jag måste vänta ända till på måndag med att få lyssna på SR Bjällerklang. Jag menar, jag har ju ett uppdämt behov nu ju! Riktigt uschligt, ska ni veta!

Å andra sidan köpte jag en mysig skiva idag, och fyndade lax på extrapris så nu är jag sådär tokspralligt nöjd i hela kroppen. Det märks så väl att jag har PMS, jag pendlar mellan att vara fullt tillfreds och ganska nöjd och lugn till att bli alldeles hispig och ryckig och ha en bestämd känsla av att mitt liv var tänkt till att bli så mycket mer.

Typ en disneyfilm.
Helst Peter Pan eller Skönheten och Odjuret. Mest för bibliotekets skull i andra alternativet. Och snön då, förstås. 
Tack på förhand!



☂ Att längta sig fördärvad efter snö och vinterkyla

Det är nästan överdrivet plågsamt nu ska ni veta. Jag har drömt snöfyllda drömmar två veckor i rad och det börjar bli ganska enformigt att vakna upp till ett grått och trist Umeå.

För att motverka det här protestlyssnar vi på julmusik och bakar polkagristryfflar inför julmarknaden nästa helg. Och peppar vår road-trip till stugan i helgen. Där ska vi pimpla(om isen är bra nog, vill säga), spela spel, äta mat, dricka öl och elda i kaminen. Åh, vad jag längtar.
Men första ska jag göra något ofantligt busigt och hemligt imorrn och jag blir alldeles fnittrig när jag tänker på hur bra det kan bli! Dubbelpuss på det, kan jag lova!

Men fram till dess så tycker jag att vi längtar lite efter att dansa alldeles busigt med våra finaste vänner och att dricka piggelindrinkar som om det inte finns någon morgondag.


Lite så här känns det, och jag tycker det känns himla busigt!

☂ They're taking the hobbits to Isengard!

Finns onekligen sämre sätt att börja dagen på än att dricka té och titta på Konungens återkomst tillsammans med Kisse!
Jag blir like hänförd varje gång Eowyn dödar Nazgülen, hon är ju så hiskeligt frän!
"You fool! No man can kill me"
"I am no man".
Alltså. Behöver jag säga något mer?

Jag vet jag vet, jag är nördigare än de flesta. Men vi vet allihop att vi gillar't. 
Men mest gillar vi Legolas.








☂ Att fynda fina tröjor på second hand

Idag har jag fyndat en finfin tröja på Röda korset och snart ska jag fynda chips och godis på Ica.
Några tyger blev det inte, men jag inbillar mig att jag överlever ändå.

Kissekatterna ligger och sover på sängen, Albin pluggar och jag tycker ni ska lyssna lite på den här låten och titta på disneyfilmer för att uppväga måndagstråkigheten.
Puss!



☂ Im leaving on monday morning

God morgon på er! Eller ja, morgon och morgon, det är nog en definitionsfråga. Jag har varit vaken sen halv åtta och inte gjort något vettigt alls idag! Tittat på de första avsnitten av sjunde Supernaturalsäsongen och ätit maränger till frukost. Och druckit glögg, förstås!
Fnittrat lite frenetiskt över allt busigt som kommer hända i helgen och funderat över om man får börja julpynta redan eller om det är nackskott på det.
Om jag inte berättar det för någon då?
Fast å andra sidan har jag flera jobbkompisar som börjat redan, och som druckit julmust!! Så då borde jag också få. Eller? Ska jag köra på samma regel som förra året månntro?
Första advent, då smäller det. Haha!

Idag står en sväng till Ohlssons tyger på schemat, jag ska leta tyg till allt från klänningar till grytlappar och kuddfodral. Det kommer bli fint kan jag lova! Har vi tur hinner vi dessutom med en tur till Röda korsets second hand också, det vore fint.
Sen ska jag hem och baka julgodis!
Puss på det, kan jag lova!
Är ni snälla kan ni få recepten senare, det beror på hur nomiga dom blir.
Har jag dessutom riktigt tur så blir det hårfärgning och nördande ikväll. Det vore busigt!

☂ Nördfaktor



Hela sjätte säsongen är snart avklarad och jag känner hur jag liksom sugs in i nördandet igen. Så himla underbart!
Åh, vad busigt det känns!

☂ Blåbärsglögg

Eftersom jag tänker vara fullt upptagen med att göra genomvettiga saker de närmsta timmarna (Ni vet, übernörda Supernatural, äta hemgjorda köttbullar(bara det förtjänar ju en parentes i parentesen, OMG!<3) och potatisgratäng och äppelkaka till efterrätt. Popcorn kanske också dyker upp som av en slump. Man vet aldrig) så kan ni ta och koka lite glögg. Det här receptet är tokigt mumsigt och jag ska nog ge bort en flaska till min farmor i julklapp. 
Och kom nu inte och säg emot, det är superenkelt och äckligt gott och det finns ingen anledning till varför ni inte skulle vilja ha lite hemgjord glögg!

Förresten, jag har gått och suktat efter potatisgratäng hela dagen, det är nästan så att det är oroväckande faktiskt. Åh, jag tror jag blir tokig! Mos, i need help!

Oh well, whatever nevermind!
Här kommer iallafall det nomiga glöggreceptet. Det är ganska starkt så om ni vill kan ni använda lite mer blåbärssaft än vad som behövs.
Puss!

Till detta nomiga recept på blåbärsglögg behöver ni;
5 dl rött vin
5 dl blåbärssaft
3 msk socker
2 kanelstänger
2 bitar pomeranskal
2 st nejlikor
(0,5 dl blåbär)
Blanda alltihop utom de extra blåbären och låt det sjuda ett tag. Smaka av och känn efter om det behövs mer socker. Kom ihåg att det inte ska koka, bara sjuda. Hur länge beror på hur stark alkoholsmak man vill ha, helt enkelt.
Ska ni spara det på flaska kan ni strunta i de extra blåbären och plocka ur alla skal och stänger, men vill ni servera det på en gång är det bara att börja. Toknomigt!
Blåbären tillsätter man när allt har nomat ihop sig, förstås.
Fint!




☂ Potatisgratäng

Det ska vi äta till middag idag, och det är faktiskt så att jag längtar litegrann. Jag menar, who wouldn't?
Allt i den här bloggen handlar om mat nuförtiden, och jag gillar det! Fast nog kan man tro att mitt liv är ruskigt händelselöst men jag kan försäkra er om att det händer saker hela tiden fast i den utsträckning och intensitet som jag väljer själv <3 Det känns så himla fint att jag faktiskt känner hur jag blir friskare nu! Snart kan vi dansa brallorna av oss, raringar!
Fram till dess får vi lyssna på Kopparbärs tomterock och googla glöggrecept och mysa! Om en månad är det dessutom Lucia; fattar ni hur nära jul vi är nu?! Tänk att det redan är ett år sen vi myste hemma hos Helena och dansade och pratade och skrattade och spelade rappakalja? Jistanes, tiden är ett märkligt påfund, ska ni veta.

Heivi är dessutom redan adventsbös så jag måste nog hänga på och fundera över vad jag ska baka till julmarknaden (skäms på mig som inte funderat ut det än!!), och lite på vad folket ska få i julklapp.

Nu ska jag städa klart, bara köket och badrummet kvar, och sen ska jag handla sen ska jag sätta igång med alla mysigheter jag tänkt göra idag. Jag har dessutom hör rykten om hemlagade köttbullar och senapssås till potatisgratängen. Jag tror jag dör, så gott!
Puss!




☂ Busigheter en lördagkväll

Igår var en väldigt busig dag, på många vis. På jobbet fick man vara på helspänn hela tiden; åtta timmar av att konstant hålla ett öga på var en lätt obehaglig man befann sig. Jag hoppas det ordnar sig. Det märktes hur spänd jag varit hela dagen när jag klev ut genom dörrarna för att möta en hel drös med mysiga personer - allt liksom bara rasade av mig och det var knappt så jag kunde hålla mig upprätt. Så spänd hade jag varit; och så ska det ju inte vara.
Men det ordnade sig till det bästa till slut, med bowling och skratt och tokigheter och kvällen avslutades med tacosrester och två avsnitt av Supernatural. Vi kommer snart ikapp dig, Cissi!
Idag ska vi städa så det ryker om golven; jag ska koka glögg och äntligen få en värdig användning till dom fina flaskorna jag fick av Heivi i julklapp förra året! Baka något nomigt ska jag också göra, förstås. Fundera ut julklappar och äta potatisgratäng. Om Nom Nom!
Det var nog allt för just den här gången, men känner vi mig rätt så hittar jag säkert något mer livsviktigt att berätta!



(Just idag hade det varit fint med ett hus! Och snö. Helst snö.)

☂ Tacos

Lite såhär känns det.
Puss!

☂ When you see an attractive person that you would like to engage in conversation and your friends say, "Just go talk to them". →

(Källa) (Bästa sidan på länge, haha!)

☂ When you aren't sure what somebody said so you just smile and hope it wasn't a question. →




Idag har jag jobbat hela dagen, fått en Queen-LP av världens bästa Albin och nu ska vi laga tacos. Sen ska vi kika på sjätte säsongen av Supernatural och fredagsmysa lite med marängerna som Cissi så generöst lämnade kvar! Hon kanske kände på sig att vi minsann inte tänkte lämna dem ifrån oss,  så goda som de var?
Hon kanske är synsk?!
Good god!
Anyways, imorrn ska jag jobba och kanske bowla lite tillsammans med fint folk. Det är nästan skamligt att jag faktiskt aldrig har bowlat förut, och känner jag mig själv rätt så kommer jag inte göra det imorrn heller - men umgås och äta massa mat och titta på när andra busar till det är aldrig helt fel.
Puss på er!

☂ Torsdagsjobb och köttfärssoppa

Idag har jag jobbat lång dag, från sju till fem rättare sagt, och det känns i kroppen ska ni veta. Men trots att det var hiskeligt jobbigt idag så hade jag så himla mysigt med mina busisar igår så det gav mig lite extra energi.
Att sitta och prata allvarligtheter och småtokigheter på köksgolvet och äta maränger, det kan nog banne mig vara den högsta mysighetsfaktorn jag upplevt på flera månader.
Fint som attans var det, och att vi avslutade det hela med kladdkaka och Pocahontas gör att jag blir helt varm i hjärtat vid tanken på vilka fina vänner jag har.
Tänk, vad fint livet är ändå!

Trots att jag fortfarande har feber och är sjuk. Men så kommer man hem och får en puss och så lagar man köttfärssoppa, och då känner man att det inte är så fasligt hemskt ändå.
Nu ska vi titta på naturdokumentärer, äta soppa och vitlöksbaguetter(ohmigosh) och dricka lite saft! Sen ska jag sova, för någon ska nämligen upp och jobba morgon imorrn också men har sån tur att hon bara slutar klockan ett. Så hon har massa tid till att laga tacos, baka kakor och blondera håret. Det ska nämligen bli orange nu. Sådetså!
Sen ska hon titta på Konungens återkomst och sticka lite på halskragen.
Kanske tjuvdricker hon lite glögg också och skurkskriver ett busigt sms till sina busvänner.
Det blir fint ska ni veta!

Och ni får faktiskt leva med att det inte blir så himla roliga inlägg nuförtiden; jag har busat bort min usb-kabel och alla mina vackra bilder är således inlåsta i den stackars kameran. Mon dieu!
Men i övrigt mår vi ganska bra!
Vi fick dessutom med oss en Allers från jobbet idag, men massa mumsiga, höstiga recept. Fint!

☂ Att ha ett ganska händelselöst liv

De här senaste dagarna har gjort så himla mycket bra med min förkylning och kanske framförallt mitt humör! Jag har mest bara gått omkring i ullstrumpbyxor och för stora tröjor och tjocksockar, druckit té, lyssnat på en salig blandning av julmusik och Yann Tiersens soundtrack till Amelie from Montmartre (bästa filmen!). Jag får alltid en sån hemsk längtan efter en sommar i en liten etta i Paris när jag ser den; det gör lite ont i hjärtat. Men så tänker jag på mitt blivande hus och hur fint det kommer bli och så känns det inte alls lika sorgligt. Dessutom måste man ju kunna prata franska för att bo i Frankrike och det kan jag inte alls! Jag kan sjunge Broder Jakob, för den lärde farmor mig när jag var liten.

Utöver allt detta har jag dessutom sytt och slagit in en hel hög med julklappar, lagat lasagne och gjort örtsalt! Väldigt produktivt, med andra ord.
Nu ska jag försöka njuta av min sista lediga dag innan söndag (det kan fort bli så att jag är på tok för rastlös och måste ut och härja runt lite) och dricka lite té och läsa en bok. Baka lite ska jag också göra, och fundera över vad jag ska baka till julmarknaden! Åh, vad jag ser fram emot det!

Puss!

☂ Julklappsbestyr och andra trevligheter

Idag har jag skurkat omkring nere på stan i jakt efter julklappar och fann en hel hög fina saker, ska ni veta!
Sen for vi och handlade och nu ska jag till att laga en nomig lasagne innan jag ger mig i kast med örtsaltet - mitt nya projekt.
Kanske unnar jag mig lite Supernatural och ostkrokar när kvällen är över. Det vet man aldrig!
Hej så länge! <3

☂ God morgon!

God morgon på er, raringar! Jag vaknade halv sju i morse och har varit tokigt pigg sen dess. Snäll som jag är så lät jag givetvis Albin sova ut; han har feber och ont i halsen och gudinnan-vet-vad, så han behöver all sömn han kan få.
Det gör förvisso jag också - men det känns som om jag är på bättringsvägen trots att jag har både hosta och snuva. Men det är ändock ett steg antingen framåt eller bakåt, istället för att bara stå och stampa på samma ställe hela tiden.

Jag ville mest bara säga hej, och berätta att jag inte ska göra något vettigt alls idag. Äta lite paj, dricka lite saft och kanske sätta mig i fåtöljen och läsa en bra bok. Jo, det ska jag göra minsann. 
Slå in paket ska jag givetvis också göra; och planera inför nästa helg då en hel hög med busiga människor åker till stugan! Inatt drömde jag att det skulle komma så mycket snö att vi inte skulle ta oss fram (de plogar inte vägen till vår stuga, så antingen måste man fara dit när det inte är någon snö, eller åka skidor antingen över sjön eller genom skogen. Fint!) och det var så himla mysigt alltihop!
Trots att det nog är önsketänkande från min sida; så mycket snö hinner det inte komma på en och en halv vecka.
Men å andra sidan kan man aldrig vara helt säker! Det är det som är det fina med livet, vet ni!

Mumin och Albin under den legendariska grillkvällen där vi trillade i vattnet, fick ketchup överallt och åt messmörsmackor som såg ut som landskapet i Mordor.
Fint!


☂ L4D

Idag måste jag nog spela L4D. Det har gått tok för länge sen sist! Nu ska jag ringa Camila och förvarna henne om att jag kommer våldgästa dem någon gång ikväll och lägga beslag på deras tv. Fint!

Bilderna kommer för övrigt härifrån, och jag älskar dem!







☂ Vad man kan göra en måndag

Idag ska jag, efter att ha ätit havregrynsgröt till frukost that is, förhoppningsvis åka ner till stan för att inhandla det sista som behövs till julklapparna. Det kommer bli fint!
Sen ska jag förmodligen sy lite klänningar, lite julklappar och snickra ihop en tv-bänk.
Händig? Jag? Det kan du slå dig i backen på.
En busig helg är dessutom inplanerad, och om det går som det ska åker jag och busar i Skellefteå på fredagkväll. Det känns också fint! Annars får jag jobba, och det känns ju inte riktigt lika bra.
Men ett är säkert, och det är att det kommer bli bra vilket som!
Att jag å andra sidan fortfarande är sjuk är ju mindre roligt, men förhoppningsvis blir det bättre!

Igår var vi på finmiddag hos Mumin och Pugisen, och det var himla trevligt! Potatisgratäng och nomigt kött är aldrig fel. Aldrig. Jag har nog tillfredsställt mina potatisgratängcravings för ett tag framöver. Hah, who am i kidding? Jag kommer alltid vara sugen på potatisgratäng! Nomigt så det förslår!
Bilder kommer inom kort <3
Puss!


☂ Saker man kan vara sur över

Idag när jag vaknade fanns det inte en snöflinga så långt ögat kunde se, trots att jag drömt att jag och Mos byggde en snödrake som My tyckte var så ful att hon byggde om den till en häst (som jag tyckte var mycket fulare, men det är ju en annan femma). Sen kom Heivi och sa att den liknade vår gamla danslärare Ingrid; "Jo men si du, här är ju rävstövlarna!", och sen så kom pappa förbi på sina skidor och det var så himla märkligt alltihop.

This is me now, efter upptäckten angående avsaknaden av snö:

☂ Vi är inte så olika, ändå

Jag: Och tanterna på jobbet är så söta! Det är så väldigt viktigt att dom har med sig sina näsdukar överallt. Man får inte gå någonstans utan minst två näsdukar instoppade antingen i byxlinningen eller på rullatorn!
Albin: Vem känner vi mer som är sån?
Jag: ....
Så har vi alltså fått det bekräftat. Jag är en tant.

☂ När man är sjuk

När man är sjuk får man, utan några som helst klagomål från andra eventuellt inblandade parter:

☂ Äta tomtegröt till frukost och lyssna på julmusik trots att det bara är början på november.
☂ Titta på fyra avsnitt X-files på rad och äta upp gårdagens överblivna chips utan dåligt samvete
☂ Låta bli att klä på sig och gå omkring i en för stor t-shirt och tjocksockar hela dagen
☂ Påbörja alla julklappar som ska göras
☂ Och givetvis lyssna på julmusik under tiden
☂ Dricka glögg (JO MAN FÅR VISST!), bara man låter bli hjortronglöggen

Detta är vad jag ska göra idag. Det är fint, må ni tro!
Kanske ska jag titta lite på disneyfilm också, eller Ronja rövardotter.

Puss!

☂ Varm jägarsaft, tjocksockar och hockey

Jag och Albin kom precis in efter en mysig promenad i vad som förmodligen kan kallas det dimmigaste Umeå någonsin, det var helt makalöst!
Nu har jag dessutom handlat ingredienser till kommande julklappsprojekt och det känns bra, jag har redan påbörjat tre stycken - det kommer bli så himla bra!
Om sisådär en halvtimma kommer vi bänka oss i soffan för att titta på hockey och heja fram ännu en seger till SAIK, det känns busigt! 
Albin var fuskig nog och öppnade jägarsaften vi köpte på marknaden i höstas så nu måste jag ju dricka upp den innan den blir dålig! Varm saft kan ju vara bland det godaste ever, om man inte räknar glögg och varm oboy förstås. Fast det gör man ju. Men på topp tre ligger det i allafall!
Dessutom får man inte börja dricka glögg än, i allafall inte hjortronglöggen och det är ju den som räknas.

Vi påbörjar mission; Lära sig sticka tjocksockar, och hoppas det går bra!
Puss på er, darlings!

☂ Tors dag

Vad gör du just nu?
Ligger i sängen, iklädd Albins t-shirt och tittar på fina hus på hemnet, suktar litegrann efter ett eget gammalt skruttigt hus och funderar på att göra en kopp té.

Var tror du att du är/gör om 1 år?
Läser till sjuksköterska, antingen på distans eller på campus. Och så går jag omkring i tjocksockar på mitt knarriga trägolv och dricker té, eldar i kaminen och funderar över var jag ska ställa julgranen. Nog för att det är ett par veckor kvar, men fundera måste man få göra!

Hur kommer du gå klädd i vinter?
Fina, fina gamla klänningar - second hand och egensydda, förstås! Mjuka strumpbyxor i ull och så tjocksockar på det. Mina mysiga gamla farmorjackor får också vara med, och den gosiga halsduken jag köpte i Edinburgh.Och mammas stickade vantar, så klart.

Vad gjorde du förra helgen? Och vad skall du göra nästa helg?
Förra helgen var mina föräldrar här, och vi busade till det riktigt ordentligt, det kändes fint. Så jobbade jag litegrann på lördag också och det var mysigt. Till helgen ska jag jobba mest hela tiden; men jag ska hinna med té-mys tillsammans med fina vänner och Hitchcock-sunday också!

Vad har du på dig just nu?
Trosor och t-shirt. Så himla oinspirerande på något vis. Men när man är hemma och är sjuk får det faktiskt vara så, sådetså! Vi kan låtsas att jag har på mig mina ruskigt charmiga farmorbyxor och den vita skjortan med krage, så känns det genast bättre, inte sant?

Vilka är dina dagens planer?
Absolut inget vettigt alls. Jag ska tända lite ljus, titta ut på dimman som så fint brett ut sig över hela staden och dricka ännu lite mer té. Hela min chai-samling är för övrigt förbrukad nu, finns inget kvar! Så den vänliga själ som känner sig manad att springa förbi tehörnan och köpa en hög får världens största puss! Så kanske jag tar en dusch också, minsann.

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Amanda och Albin - rockin' it since '06!

Bästa staden/landet du besökt
Arjeplog ju. Bäst, helt enkelt. Fast Edinburgh var ju så himla himla mysigt det också, och Nice när vi var där hela stora släkten på pappas sida. Jo, så får det bli minsann!

Vilken kändis får du höra att du liknar?
Jag brukar inte höra det, faktiskt! Sist jag hade svart page fick jag höra att jag liknade Uma Thurman, och före det fick jag höra att jag liknade hon som spelar i Parfymen (Rachel Hurd-Wood). Det kändes fint!

Tror du på gud?
Nej, jag tror på flera.

Hur/Var vill du bo i framtiden? 
I ett gammalt torp ute i skogen, med nära till en sjö och bra skidspår. Grusväg, jordkällare och äppelträd måste det också finnas.

☂ Att vara sjuk en vanlig torsdag

Idag var det egentligen tänkt att jag skulle jobba, men så bidde det inte. Feber och andra otrevligheter hindrade mig och nu har jag lite ångest; jag behöver verkligen pengarna. Men det ordnar sig, jag antar att jag måste fokusera på att faktiskt bli frisk, hur jobbigt det än känns. 
Fy! Dubbelfy!

Men för att bli frisk parkerar vi oss i soffan tillsammans med lejonkungenkudden och täcket, tittar på Scott Pilgrim vs the world och äter cheeseballz. Sånt man gör när man är sjuk, med andra ord.

Den där längtan jag alltid har, efter ett hus med knarriga trägolv och vedspis och kamin i vardagsrummet, den blir alltid lite lite värre när jag inte kan göra något. När jag jobbar så känns det ändå som om jag gör något för att komma dit; men när jag ligger hemma och är sjuk så gör jag ju absolut ingenting alls och det stör mig. 
Jag är inte byggt för att ligga still och vara sysslolös. På det viset är jag precis som min pappa, vilket i ochförsig är lite fint.
Men ändå!
Jag gillar det inte ett dugg.
Nu ska jag titta på How to train your dragon och titta efter hus på hemnet och sukta lite. Kanske dricka lite té också. Den som lever får se, helt enkelt!
Puss!

☂ Att jobba alldeles för länge

Jag kom cyklandes genom mörkret i godan ro, (grodan go<3) lyssnade lite på sån här musik, kliade mig lite på handleden och höll nästan på att tumla över Albin och Mumin som helt fräckt stod och grejade med bilen just precis där jag brukar cykla. Tydligen hade Albin stått i vår fina fina lägenhet och stekt köttbullar i godan ro(där kom det igen!) och kanske lyssnat på lite sånt här när Mumin plötsligt kom inspringandes med andan i halsen och skrek något i stil med 'Det brinner i tûfördtin(240:n, reds anm.)'. 
Och så kom det sig att de stod i vägen för mitt i övrigt ganska harmlösa cyklande.

Nu sitter jag vid vårt relativt stökiga köksbord och äter köttbullar, mackaroner och ketchup. Alltså, vad jag har underskattat den kombinationen egentligen!
Och nu har jag bråttom! Det är ett program på tvåan som jag vill se nu!
Sen ska jag berätta om mitt blivande hus!
Puss! <3

☂ The fish slapping dance



På tal om döda sillar, hahhaha! <3

Och när vi ändå är igång måste ni ju se den här också, Ministry of silly walks, så himla underbart! Tro om vi inte ska ha ett Monty Python-maraton! Eller vad säger ni, busisar? ☂

☂ Hockey

Ikväll är det hockey, Skellefteå AIK mot Solna AIK, det kan bli spännande! Mumin kommer hit och tittar också, så det blir nog bra. 

Något som är mindre bra är att jag snart kommit upp i högkostnadsskyddet för medicin på apoteket, och det har knappt gått en månad. Dra en gräns. Fy satan. Nu måste det finnas ett slut på eländet.
Men nu har jag förhoppningsvis fått världens dunderkur, och hjälper inte den är jag rädd att jag helt enkelt får leva med att ha ungefär en fjärdedel så mycket energi som vanligt och ett sömnbehov på lite drygt tretton timmar.
Återigen; dra en jävla gräns.

Men jag och favoritalbinen har pratat igenom en massa viktigheter och återigen bestämt oss för vad vi vill, och det känns så himla fint. Han är så bra, min Albin. Nu känns det inte så hiskeligt långt bort som det gjorde förut. 

Allt det här jag vill, alla äventyr jag vill uppleva och alla människor jag vill träffa, och all rastlöshet som rann i mina ådror förut har förbytts mot en stilla visshet. En visshet om att jag kommer få precis allt jag vill ha, bara jag tar mig tid. För trots att jag har ungefär lika mycket energi som en död sill så har jag en slags beslutsamhet i kroppen. 
Det känns fint, kära vänner!

Nu ska jag smälta maten, umgås med de busiga människorna i min omgivning, dricka en kopp té, och sen ska jag äta chips och titta på hockeyn! Någon måste ju se till så att de sköter sig som de ska, de små liven.

Puss!

☂ Harry Potter + Mean girls

HAHAHAH! Jag börjar alltid skratta hejdlöst när jag ser den här <3
Och så tänker jag på mina systrar, och så saknar jag dom litegrann. Fast det känns fint att vi har samma humor, inte sant?
Nu står Albin och hans mor och lagar potatisochpurjolöksoppa (fint ord, ja-a <3) och jag sitter och skriver här. Tjocksockar, jeans och flanellskjorta måste ju vara det ultimata såhär när vi är i nästan-vintern.
Findus svassar runt kring deras fötter och hoppas på något nomigt - synd bara att hon ogillar både potatis och lök, den lilla älskvärda varelsen.
Snart ska jag till läkaren, och se vad dom kommer fram till. Det är lite skrämmande, men det ska nog gå bra. Sen ska vi gå på museum idag, så jag hoppas att det inte tar allt för lång tid. Det vore faktiskt lite otrevligt att missa ett så mysigt tidsfördriv!

Jag har sagt flera gånger nu att jag ska börja med julklapparna, men det tycks aldrig bli av! Och i veckan ska jag jobba, och förhoppningsvis veckan därpå - och sen åker vi ett helt mysigt gäng till stugan och busar och springer i skogen och har oss! Men sen, då ska det banne mig sys som attan!
Puss!

☂ Tisdagstokerier!

Igår strosade vi runt på stan, åt kinamatsbuffé och köpte med oss en halsduk på rea från Indiska och ett fint tygmönster från Ohlssons tyger! Så nu, kära vänner, vet jag vad jag ska sy av det fina röda flanelltyget jag fick av min mamma!
Påtal om tyg kanske jag måste ta mig ut till Ersboda för att köpa det där fina vita flanelltyget med små ugglor på, det var helt underbart mysigt måste jag erkänna! Tänk så mycket tokigt man skulle kunna sy!
Idag ska jag till doktorn, igen, eftersom två penicillinkurer inte hjälpt ett dugg. Ibland blir jag så himla less på att vara mig själv så ni anar inte.
Men då tänker man på hur fint allt annat är i livet, och då känns det lite bättre. Som att vi tittade på halv åtta hos mig igår, och sen åt en mumsig paj och drack vin och pratade om alla möjliga tokigheter igår i flera timmar. Det kändes fint!
Vi får hoppas att jag får något som biter den här gången, och jag har börjat bli riktigt fäst vid Findus faktiskt. 
Puss!

RSS 2.0