När man sitter och ryser och fryser och är snorig och inte vet varför

Jag brukar aldrig känna av pollen, men den här veckan har fanimig varit olidlig. Snorig och snuvig och rinnande ögon och gudarna vet vad. Men mysigt har det varit <3
Albin var ju duktig och tog examen igår, och det värker av kärlek i lillhjärtat. Grillmiddagen igår tillsammans med familj och fina vänner var det mysigaste jag gjort på länge och hips vips hade det gått sex timmar och klockan var elva och hjälp jag måste gå och lägga mig för jag ska upp och jobba imorgon! Men oh, så mysigt det var!

Jobb har han också fått den skurken, och jag ska studera i sommar. Det känns fint. Jag ska bara greja runt i huset hela dagarna och skriva historiska romaner! Kan det inte bara bli sommar nu?
Tänk om jag har feberfrossa också? :(((

Åh, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag kastas fram och tillbaka från ren euforisk lycka över sommarens intåg och den skärande paniken över att inte få komma tillbaka och jobba i höst. Jag älskar ju det här förbaskade biblioteket. Och lärarna. Och eleverna. Och mina otroligt fina ungdomsgårdsvänner.
Äsch, jag orkar inte.

Ett plus är ju att nu när Albin har heltidsjobb så kan vi börja spara till ett eget hus. Ute i skogen. Med taxvalpar och brygga vid sjön och bastu.
Ibland känns det som om jag aldrig kan stanna upp och bara vara, utan jag måste hela tiden titta framåt. Det är jobbigt.

Nu ska jag dricka ännu en kopp med choklad och bekanta mig med Metro 2033. Kan bli spännande.
Jag har hört rykten om laxknyten ikväll också.
Oh, så fördelaktigt!

☂ När man har städat så mycket som jag har idag får man unna sig räktoast till middag

Jag och kisse har tagit oss en välförtjänt paus i städandet och sitter i fåtöljen på övervåningen och sover alternativt spelar harpan. Svårt att veta vem av oss som gör vad, egentligen!

Egentligen hade jag inget vettigt alls att säga, mer än att 'Mos. I know the feeling!'.
Det är fint med en sambo som säger 'ÅHKEJ!' jätteglatt när jag säger att jag inte alls vill ha pasta till middag. Måste. Äta. Räktoast. Så då gjorde vi det. Och sallad förstås, men det är inte det viktiga i sammanhanget.
Det viktiga var att min (mest Albins...) kompis John var med i Halv åtta hos mig!! Det tycker jag är busigt! Dessutom pratar han så himla härligt så det är värt det bara därför. Titta på tv4play vetja!
Oh jistanes, vad många utropstecken det blev. Men jag kan liksom inte hjälpa det, det bara blir så.
Och varför höjs ljudet på tvn när reklamen kommer igång? Jag gillar det inte.

Nu vet jag inte vad jag ska säga mer, så jag avslutar med en bild på Cissi när hon äter creme fraich.
Jag stalkade henne idag när vi åkte förbi med bussen. Det var busigt. Värsta Lara Croft var jag!
Dessutom måste jag sätta mig ner och svara på ett brev jag fått av min finaste busvän Ida, men jag har lovat mig själv att lägga all energi på tentan jag har på lördag - klarar jag inte den brinner det i knutarna.
Dessutom känner jag en väldigt snygg sambo som tar examen på onsdag, vars föräldrar kommer hit och stannar på obestämd tid, och dessa kräver ju en massa fin uppmärksamhet!
Men så att du ska veta att jag inte glömt dig, och att jag faktiskt tänker på dig <3 Och på min bästaste Partner in crime - Helena, förstås!
Äsch. Nu kommer cissibilden! (den är för övrigt inte från idag när jag åkte buss, men erkänn att det hade varit något?! kunna ta kort genom både väggar och gardiner på det där viset!)

Puss!

Tillbaka i vardagstrasslet

Efter en så fullkomligt fantastisk helg så känns det lite trist att komma tillbaka till vardagsgeggan så abrubt. Kan inte helgerna bli litelite längre? Så att jag hinner med att bus jag vill göra?
Nehej. Men kan det inte bli sommarlov snart då, så jag får göra massa busigheter då?
Ja, det är närmre, faktiskt.

Om den här förbaskade nedrans uschliga engelskatentan går som jag vill, förstås. Men jag håller alla tummar och tår för att det går bra. Annars vet jag inte vad jag gör. Vrålar och har ihjäl någon olycklig själ, mest troligt.

Fast fram till dess ska jag dricka lite té, plugga lite till (så himla skönt jobb jag har ändå) och kanske gå och bråka lite med Sarah. Hon verkar behöva det.
Sen ska jag åka och handla en sväng innan det blir dags att åka hem.
Måste. Städa.
Jag tror jag dör!

För övrigt kan jag säga att jag saknar mina mysiga systrar väldigt mycket idag, och att jag är sugen på potatisgratäng. Igen...

Hej så länge!

☂ Sommartider, äntligen!


Idag åt vi frukost ute i trädgården, och det var så mysigt! Varmt och soligt och perfekt promenadväder! Jag blir helt varm i lillhjärtat när jag tänker på allt fint vi hunnit med och klockan är bara två än så länge! Så tokigt!

Vi bor så himla fint att jag blir lite rörd, faktiskt. Jag menar, hade inte jag varit så förbannat envis och tjurig skulle vi ha bott kvar i vår (förvisso fina) gamla lägenhet, och jag tror inte jag hade klarat en sekund till! Inte när man kan vakna och känna hur hela huset knakar för att det stormar, och när man kan gå barfota över gräsmattan och tassa försiktigt på grusvägen för att hämta posten, och hur man måste knixa till det för att kunna låsa toaletten på övervåningen för det här huset gör lite som det vill och ibland går det jättebra men andra gånger måste man verkligen bråka.
Såhär ser det dessutom ut på vår köksbänk nu och det gör mig helt varm i hjärtat. Lite grönt gör hela köket så mycket mer levande, och det är tokgott att tugga frånvarande på ett par blad när man lagar mat. Vi fick dessutom med oss ett hiskeligt nomigt recept på sallad från Kytte och Pjacke som vi använder så ofta vi kan. Det är helt absurt!

Nu sitter jag och kisse och Albin i vad som i folkmun kallas 'salen' och pluggar (Albin pluggar, jag kollar inredningstips för jag vet då rakt inte vad vi ska göra här inne). Snart ska jag gå och äta upp den överblivna egengjorda daimglassen från igår (Kors i taket, den smäller nästan högre än messmörsglassen kan jag lova!)

Sen ska jag städa lite i hallen, plugga lite, laga lite mat och döda lite zombies. Puss! <3

☂ In the summertime

Imorse när jag vaknade så bestämde jag mig ganska omgående för att ta en springtur längs med älven (det har jag längtat efter i säkert två veckor nu men eftersom jag går upp vid sju i vanliga fall kändes det onödigt jobbigt att gå upp vid halv sex bara för att få springa lite) så det var det jag gjorde! Helt tyst var det, och när jag sprang längs med gärdet mötte jag en storspov (eller vad det nu var, rar var han iallafall) och trots att klockan inte alls var mycket var det redan 16 grader varmt. Sen kom jag hem, åt frukost ute på verandan och grävde lite i rabatterna.

Sen bråkade jag lite med Albin, for och handlade, grejade i ordning i sovrummet och hängde tvätt utomhus.
Behöver jag säga att det var precis för de här sakerna som jag flyttade ut hit? 
Nej, dåså.

Igår var vi på företagsfest på företaget Albin jobbar hos, det var mysigt! God mat, trevligt sällskap, dansmatta och tipsrunda blir ju aldrig fel!
Nu ska jag ta tag i vardagsrummet så det ser beboeligt ut (Albins föräldrar och lillebror kommer ju på tisdag, då kan det ju inte se ut som ett kaos heller!) och sen ska jag laga renskav till middag! Nom Nom!

Det blir lugnt ikväll, planen var egentligen att vi skulle ut och busa med min fina lilla familj, men jag känner att jag har för mycket att göra med städning och tvättning och plugg att jag helt enkelt inte hinner. Jag äter daimglass och myser med min fina sambo istället.

Puss på er, knäppisar!

It's friday, i'm in love

Idag har jag en sån otroligt mysig dag, så ni anar inte! Det hela började vid elva då stackars Erik dök upp (eller det var snarare jag som dök upp utanför biblioteket, men ni förstår!) och var alldels rödögd och svullen av björkpollen. Det blev bestämt att vi skulle köpa en kebabtallrik till honom till lunch, så jag och Sarah begav oss - glada i hågen, ut i den otroligt härliga värmen som valt att slå till idag. Ungefär halvvägs kom vi fram till att vi nog också ville ha något gott, så vi köpte varsin pizza! Sen bjöds vi på äppelpaj till efterrätt och snart slutar jag och ska ner en sväng på strömpilen för att leta en t-shirt (jag tror jag svettas ihjäl). Sen blir det företagsfest hos företaget Albin jobbar hos, det kan bli spännande faktiskt!

Sen har jag massa busigt inplanerat i helgen men det får jag berätta om sen, nu ska jag gå och bråka lite med mina mysiga arbetskamrater!


I väntan på bussen, det var ungefär här vi blev så otroligt panikhungriga och genomgick någon slags metamorfos och blev helt gnälliga och blängde på alla som gick förbi.


Sarah fick ett sms från Erik där det stod att hon skulle skippa vitlökssåsen - det bidde inte så. Bilden demonstrerar hur hon var tvungen kika efter om det var vitlökssås eller inte.


Erik kom precis in och skulle visa hur det gick i M.I.G, som jag var med i innan jag skulle gå och jobba. Hahah, han är så rar, och blir så glad varje gång han vinner <3
Här är Isak och Erik och Sarah, förresten!

Puss!

Födelsedagsfirande

Igår var vi och firade Mumin som fyllde gammalt! Smörgåstårta (ohmigosh<3), morotskaka (vad hade hulken gjort på toppen, sa ni? hahah) och allmänt mycket bus. Fy bövelen vilken fin liten familj vi har!


(Förlåt för att alla mina bilder kommer från instagram, men tills min batteriladdare till kameran behagar dyka upp får det faktiskt vara så. Dessutom kan man göra fina ramar!) Mumin skär upp monstertårtan (återigen, ohmigosh! Och laxrosorna var helt... hahaha, fantastiska <3), sådär fokuserad som man kan bli när man vet att man har något nomigt framför sig!


Här är Cissi och Ulises, jag försökte ta säkert fem kort på dem, men de lyckades blunda eller se helt tappade ut på vartenda ett så då sa jag till på skarpen att nu fick de minsann hålla ögonen öppna så de inte ser ut som ena mygghjärnor! Men se, det gick minsann inte. Puss, vad fina de är ändå! <3


Marre var busig som vanligt, precis som Ulises har hon blivit ett fint tillskott i Lilla Familjen! Det gillar vi, jag känner på mig att vi kommer ha fina L4D-kvällar framöver <3


Och Camila och Mikaela var med, förstås! Här ses även den tokigt nomiga morotskakan. Jag får lite ont i lillhjärtat när jag tänker på att jag inte fick äta den till frukost idag. Det hade den velat, tror jag. Vi hade blivit så bra kompisar!

Jag avslutar med en bild på findus som jag hade skräpande! Hon är bra rar ändå, och det är fint med katter som sitter i fönstren - det är vad jag alltid har sagt!
Oh herregud, jag har blivit som Erik.
Hjälp.
Nu ska jag läsa Eld och hoppas att den är bättre än Cirkeln! Puss!


Jobbmusik


Att vara hemma efter en tokigt busig helg

Åh, det hände så mycket busigt i helgen att ni anar inte! Jag blir lite sprallig i knäna bara jag tänker på det. Några bilder har jag inte, så ni får använda er fantasi istället!

Det började med att mina parenteser kom och skulle sova hos oss på onsdagen. Jag jobbade sista dagen innan långhelgen och fick sluta tokigt mycket tidigare eftersom alla eleverna gick hem vid ett och allt jobb jag hade att göra var klart! Så jag sa till Albin att han skulle köpa med sig jordgubbar och glass, och sen cyklade jag hem i finvädret och krattade på gården. Sen tjuvlånade jag Albins dator och så spelade jag lite L4D2 med lillebror. Busigt, och nedrans vad duktig jag har blivit på att sikta nu! Det du, Adam!
Mina parenteser (hahahah) hade dessutom med sig deras gamla fåtölj eftersom de skulle byta ut det, till min pappas förtret. Jag ringde mamma på tisdagen och sa att;
"Jo... Ni har ju köpt en ny soffa nu va?"
"Ja, det är en jättefin hockeyhörnssoffa! Mörkgrå och lagom stor" (fråga inte vad ett hockeyhörn är, jag vet inte)
"Men då behöver ni ju en ny fåtölj väl, att matcha soffan? Konstigt att ha en mörkgrå soffa och en ljusbrun/lila fåtölj, ju"
"Det har du rätt i..."
"Och eftersom vi ska till IKEA på fredag kan ni ju passa på att köpa en där?"
"Ja"
"... och ge den gamla till oss?"

Och på den vägen är det, haha! Nu står den uppe i vardagsrummet och ska strax kläs om med ett grönt tyg av något slag.

Åh, jag känner verkligen att jag borde ägna de olika dagarna egna inlägg, så det får bli så. Fort-och-bunker-dagen behöver något alldeles eget, faktiskt.
Men jag kan ju berätta om det alldeles förskräckligt underbara min kusin (10 år) hade gjort.
Fotbollsfantast så det förslår, och speciellt någon italiensk snubbe (Messi kanske? Hahah, det var först nu jag insåg att de döpte en av sina kattungar till det också!), och ville således lära sig att svära som en sådan.
Det är ju inte svårare än att man går in på google translate och skriver in ordet 'fan'.
Som svar får man 'Ventilado'. Nöjd och glad använde han det varje gång något gick fel (man ska gärna slå ut med armarna i ren förtret också). Tills hans far började fundera, ventilado låter väl ändå inte som en svordom?
Nej, för det svenska ordet 'fan' finns inte i google translates vokabulär, men då är google snäll nog att ge dig det närmaste svaret - nämligen från det amerikanska vokabuläret. 
Då får det hela en helt ny innebörd. En helt ny innebörd.
Då blir det 'Fan' som i 'fläkt'.
hahahahahha! <3
Behöver jag nämna att ordet användes frekvent under hela helgen?

Nu ska jag dricka choklad, gå och bråka med telia för att de stulit mitt sd-kort och sen ska jag färga håret hos Cissi. Puss!

☂ Why are you wearing that stupid man suit?

Igår när vi cyklade hem efter en otroligt trevlig kväll hos Ola och Linnea så var det någon som hade sprayat det på vägen. Tidigare har det stått "Richard Brook is a lie. I believe in Sherlock Holmes". Jag gillar den här främmande personen, hen har så väldigt bra filmsmak!

Gårdagen var som sagt helt fantastiskt mysig, med god mat, spännande alkoholhaltig dryck vid namn Gold Strike (tror jag minsann), smakade starkt av kanel, och hade små guldflagor i. Det var intressant! Sen pratade vi lite hus, de är nämligen i husköpartagen och jag förstår frustrationen, och så slutade kvällen med att vi tog isär Olas skivspelare och planerade biokväll. Åh, vilka mysiga typer de är.

Idag har vi mest gjort ingenting, tror jag. Vi krattade lite löv, planerade lite kring hur vi ska göra med grusgången och rabatterna, fixade diskmaskinen och började sy kuddöverdrag till soffkuddarna i köket. Grillade flintastek till middag och banankladdkaka till efterrätt. Alltså, det är så gott att jag inte riktigt vet var jag ska ta vägen. Nu kikar vi lite på naturdokumentärer i väntan på nästa supernaturalavsnitt.
Fint så det förslår!

Sen ska jag ta av mig mina tjocksockar (förstår så mysigt, tidigare har jag alltid tagit på mig dom när jag ska sova) och lägga mig och läsa andra delen av A Storm of Swords. Åh, jag är helt fast. As we all knew i would be.

Nu ska jag ta och äta upp den nomiga kakan innan jag ska lägga mig och läsa. Mysigaste tidsfördrivet, tror jag nog. Fast det är synd att jag inte har någon riktig läsfåtölj, det måste åtgärdas omedelbart tror jag.

Nu återstår tre dagar av jobb, sen kommer mina föräldrar hit och hämtar upp oss och så åker vi ner till min faster och hennes sambo i Härnösand. Kommer bli fint!
Puss!

☂ God morgon

God morgon på er!

Jag har varit vaken sen halv åtta, när Findus bestämde sig för att det var dags att vakna, och ungefär samtidigt började fåglarna utanför fönstret hålla konsert. Det är fint. Och ganska skönt att jag inte behöver ha mörkläggningsgardiner i sovrummet (de är ju så fula), jag som annars brukar vakna vid halv fem varje morgon under sommarhalvåret för att det är för ljust ute. Nu har jag kunnat vakna i godan ro och ligga och kika ut genom fönstret en stund tillsammans med kisse.

Albin har fått min gamla förkylning och är varm som en kamin, stackarn. Jag tror vi tar en lugn dag idag, minsann. Krattar lite löv, dricker lite té, bakar en paj kanske, åker och handlar lite blommor och sen blir det förhoppningsvis tacokväll tillsammans med Ola och Linnea. Vi håller tummarna för att Albin blir kryare framåt dagen, det brukar ju bli så.

Nu ska jag greja lite med bloggdesignen och kolla efter fåtöljer på blocket.

Puss!

☂ Gubbhostans återkomst

Rubriken säger allt, så jag tänker inte säga så mycket mer än att jag är feberfri och bara lite snuvig (att hostan icke är av denna värld kan vi ju strunta i) så idag är min sista dag hemma, minsann! Jag börjar bli tokig på att bara ligga hemma utan någonting att göra. Idag kanske jag har tillräckligt med energi för att baka en paj?
Igår trotsade jag gudarna och krattade löv i det fina vädret trots feber och halsont och diverse otrevligheter, men det gick bra trots allt!

Eftersom jag inte har så mycket annat att göra tänkte jag göra som Cissi och bjuda er på en bildkavalkad från Helgen Utan Dess Like - så himla mysigt det var! Hade bara Heivi och My varit med, ja , då hade den varit helt fulländad, faktiskt.
Bilderna är uteslutande tagna av Mos, och alla är från Camilas kalas i lördags där vi var samlade hela lilla familjen!


Det hela började, som sig bör, med att fylla Mosens kamera med diverse fagra ansikten. Jag undrar hur många såna här bilder hon har? Det börjar nämligen bli en vana det här, ska ni veta. De här busarna umgås jag med mest hela tiden - mysigare får man leta efter!

Vi gjorde laxknyten (Ohmigosh, dör nomighetsdöden! Vi fick äta det varje gång vi hälsade på min faster och hennes sambo förra vintern, och utvecklade ett slags beroende som vi sedan botade med hemlagad calzone fast nu fasar jag för att vi kanske trillat dit igen.), här är det Mos som är i görningen.

Albin är toknöjd med sitt knyte, och Ulises ser mest skeptisk ut.
Milla, Marre, Cissikatten och jag! Och Mos bakom kameran, förstås!

Det är den här ungen det skrattas åt!


Efter maten kom chokladbollarna fram (egentligen före, men man är ju inte så dum att man fyller magen med chokladbollar när det finns laxknyten!) och jag och Mos tittade på varann, nickade igenkännande och knäppte upp en knapp i byxorna för att orka med ännu mer nomigheter. Vanligt förekommande i det Hedmanska hemmet. Det är mysigt med folk som förstår vitsen med att knäppa upp byxorna när man ätit - nu är även Cissikatten införstådd i det hela! Fint <3

Cissi spelade lite gitarr medan Mumin försökte greja ihop tvapparaterna så att vi kunde lana lite L4D på xbox!

Och det gick! Tänk, vad mysigt det är med vänner som förstår vitsen av att spela tvspel en hel kväll! Mos fick lära sig hon också, och om allt går som planerat borde hon också vara fast i samma L4Dträsk som vi andra lagom till sommaren! Mwahahah! Åh, fint <3 Vi spelade lite zombiedödarspel, åt lite tårta (men det får ni bilder på sen! för det förtjänar ett helt eget inlägg, faktiskt), skrattade så vi kiknade åt Millas tandprotessamling (det är just de här grejerna som gör att hon är helt fantastisk) och slaktade lite mer zombies innan det var dags för mig, syster och Albin att bege oss till bussen och sen cykla hem till vårt väntande hus.

Fint livet är ändå!

☂ Int' sjuksängen!

Den här dagen har också gått i sjukhetens tecken - feber och halsont och en röst som skvallrar om whiskeydrickande och cigarrökande; den tillhör inte mig med andra ord, och hur fin den än må vara är det lite tröttsamt att prata när det skorrar och stramar i stämbanden. Men nog om det nu!
Jag har faktiskt fått kratta löv och dricka té i det otroligt fina vårvädret, så jag kan egentligen inte klaga. Dessutom är fortsättningen på Game of Thrones utläst och jag kan inte vänta tills jag får lägga vantarna på bok nummer tre i serien! Makes me go bananas, kan jag lova!

Nu gräddar jag våfflor samtidigt som Albin leker med en squeezebox som för tillfället befinner sig i vår ägo. Jag måste snart gå och störa, såna här fasoner kan vi inte hålla på med; inte ska han få allt det roliga inte!

☂ "Är du sjuk? :) :("

Den värsta känslan måste väl ändå vara när man är jättetrött men man kan inte sova för man har så ont i halsen och så mycket ludd i huvudet att det känns helt konstigt, och man har sån mensvärk att man inte riktigt kan räta ut kroppen.
Man vrider och vänder på sig och febersvetten kommer och går och så funderar man lite på om man kan borra hål i tinningen och bara plocka ut allt ludd som valt att bosätta sig där och göra ens huvud alldeles sjukligt varmt och svårbehärskat, eller huruvida det egentligen är värt att gå ner till köket för att hämta en av de där mirakelhalstabletterna för då måste man ju krypa ut ur täcket som egentligen är ganska varmt och behagligt trots febersvetten.
Men så bestämmer man sig ändå för att någon måtta får det minsann vara och så tackar man dåtidsamanda för att hon var förutseende nog att ställa de fina röda tofflorna (som man köpte till sig själv i julklapp för något år sen; samtidigt som man köpte ett par likadana till sin ena syster) precis vid sängen så att man inte behöver känna exakt hur kallt ett gammalt trägolv kan bli. 
Att tassa ner för en knarrig trappa i ett tyst hus och smyga försiktigt för att inte störa Albin som målar sista varvet på tvbänken som ska bli helt otroligt grön; men så inser man att man inte kan låta bli att störa och kramas lite så man smyger in till den fina salen, kramas lite med Albin, beundrar pelargonerna och smyger ut i köket igen. Tar halstabletten, klappar katten och tassar upp för den knarriga trappan igen innan man ger sömnen ett nytt försök.

Man inser precis hur trevlig tillvaron är; hur bra man trivs just precis nu och hur fint det är att faktiskt ha en familj som förstår en och hur mysiga ens systrar är, och hur underbart det är med vänner som skickar sms i vilka det först står "Är du sjuk? :) :(" och sen "Jag menade inte den glada gubben", trots att man vet att det gjorde hon minsann visst och det gör absolut ingenting för man skrattar litegrann och tänker på hur karaktäristiskt det är.

Så tittar man på klockan och inser att man har legat sömnlös i en timma och det börjar bli lite otrevligt. En kopp té löser nog problemet, tror jag.


☂ Åh hej bara

Nu gick det ju sådär igen, ni vet, när jag har jättelånga uppehåll mellan inläggen för det händer så mycket att jag faktiskt inte har tid att sitta vid datorn. Men så är det, och då är det ju trevligare de gånger vi ses, eller hur?

Min ena syster har varit här i helgen och det har varit så himla mysigt; det känns lite mer som hemma när man har en syster som bråkar med Albin på morgonen och lånar ens spolar till håret och som kommer och kryper ner under täcket hos en på morgonen. Ack, hade bara Myling varit här också hade det varit fulländat. De är så himla fina, mina systrar <3
Ja, jag har mensvärk och då blir jag såhär sentimental men det får man bli när man saknar sina systrar. Det här är för övrigt den finaste komplimangen jag fått, tror jag bestämt, det gör mig helt varm i lillhjärtat och får mig att tänka på alla mysiga sommarkvällar vi ska spendera här!
Idag var det skivmässa som stod på schemat och vi klev upp någorlunda tidigt för att vara där till tolv. Fast först hade vi obligatorisk söndagsfrukost med Albins helt fantastiskt nomiga bröd så klart! Sen skivmässade vi oss i ett par timmar och fick med oss riktigt fina skivor hem, jag visar dem sen någon dag! Fast först måste vi skruva ihop skivspelaren förstås. Sen for hela lilla familjen hem till oss och invigde vår nya grill; jistanes vad mycket mat det blev, och jistanes vad gott det är med halloumi!
Sen for resten av familjen på bio, och vi har precis lämnat av Mos på bussen, så nu ska jag och Albin dricka té och kanske baka en paj och mest varva ner lite grann.

Åh, vad fin min tillvaro är, jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det.
Puss!
Imorgon berättar jag om Camilas mysiga födelsedagskalas!

☂ Torsdagsbestyr

Idag, må ni tro, har jag grejat så att det stod härliga till! Pelargonier (or?ar?barr?) har införskaffats till stora salen, gardiner har satts upp i vardagsrummet (det blev toksnyggt, Sarah!) och nu har vi både färg och penslar så inget står emellan mig och tvbänken - nu skall dess öde beseglas. Lackgrön ska den bli, och därmed basta!

Annars har det varit en händelselös dag. Jag fick ångest över att jag måste göra om den förbannade härkjävlahortentan igen, och jag vet inte om jag orkar. Jag orkar inte plugga in massa årtal och grejer som ändå inte kommer på tentan?!?! Nåväl, efter helgen kommer det kännas bättre, när jag smält informationen och kommit till freds med tanken på ännu en månad bestående av plugg. Nu jävlar ska jag sätta den, annars blir det jobbigt på inkomstfronten om inte Marielund hör av sig snart.
Men det ska nog ordna sig.

Nej, vet ni, kära vänner, nu ska jag ta och måla lite hyllor och blomkrukor och flörta lite med min pappa så att de tar med sig ett gäng med rödingar när de kommer ner nästa helg. Vi ska nämligen en sväng ner till min faster och hennes sambo (plus mina kusiner, förstås) och gå en sväng till på Ikea! Kommer bli tokmysigt.

Dessutom är det skivmässa på söndag och jag ska införskaffa ett Risk så vi kan ha mysiga spelkvällar hela sommarnätterna! Puss på att livslusten är tillbaka, och att det äntligen börjar bli ett hem här i huset!

Ps. Skriv ett brev till mig, Ida! Amanda Hedman, Kåddis 14 90592 Umeå <3 Ds.
<3

☂ Husligt

Hej på er småtroll. Jag tänkte kompensera för all frånvaro med att visa lite bilder av hus vårt hus (jag har inte riktigt fattat det än, haha!) ser ut! Märk väl att det här är gjort i all hast, och visar inte så mycket. Men det kommer så småningom, kan jag lova!



Blomman jag fick av Albin igår när jag kom hem - den fick bo på bänken vi har vid trappen. Till vänster skymtar man gungstolen!

Köket! Bidde så hiskeligt toksnyggt med kakeldekoren - det känns lite som att vi har sommarkalas mest hela tiden!
Utsikt från fönstret vars gardiner Albin sytt! Ikea-tyg for the win, och lampan är ett fynd! Snart är snön helt borta också, vilket känns helt fantastiskt. Snart blir det grillfest och barfotadans för hela slanten, kan jag lova!


Byrån i hallen som egentligen inte är så fin men den duger tills vi hittat en gammal fin i teak. Dessutom är tavlan så himla fin att det egentligen inte spelar någon roll vad vi har för byrå (den är köpt på en utförsäljning av tavlor och gamla bilder från Silvermuséet i Arjeplog, så otroligt bra! Vi har en till tavla därifrån också men den får vi se en annan dag). Till vänster har vi ingången till köket och man ser vårt fina golv och lite av taket <3

Här hade jag dessutom tänkt ladda upp en bild på de otroligt fina dubbeldörrarna vi har i hallen, men instagram verkar inte vilja kommunicera med min dator så det blir inget av med den saken!

Anyways, nu ska jag städa lite, kanske bära ut utemöblerna och baka en omgång med kakor (småkakor måste varje hem ha minst en uppsättning av, i tell you!), dessutom ryktas det om busigheter med lilla familjen i helgen och det gör mig helt busig i hela kroppen!
Bio, grillfest (vi har köpt en fin klotgrill med grönt lock, fast nu kan jag för allt i livet inte minnas om jag berättat det för er redan, eller om jag bara tänkte att jag skulle göra det. Nåväl, närminnesförlustamanda slår till igen!), bullbak och loppisturné! Åh, att jag dessutom är påväg upp ur svackan jag varit i så länge nu gör att allt känns mycket bättre.

Ps. Uppsalabuset får ni höra om sedan! Ds.


RSS 2.0