☂ Tokigt god paj
Eftersom vi fick så himla mycket rester över sen vi gjorde dumplings häromveckan så bestämde vi oss för att använda allt gott och röra ihop det till en mumsig paj dagen efter!
Detta må låta överdrivet, men det var nog utan tvekan den godaste paj jag ätit, by far! Jag brukar ju normalt sett förakta rester och tycka att det är så himla trist, men om man tillagar dem på det här sättet är det lätt värt det!
Ugn: 200 grader
Detta må låta överdrivet, men det var nog utan tvekan den godaste paj jag ätit, by far! Jag brukar ju normalt sett förakta rester och tycka att det är så himla trist, men om man tillagar dem på det här sättet är det lätt värt det!
Ugn: 200 grader
För en paj som räcker till lite drygt fyra personer behöver du följande ingredienser;
Köttfärs i valfri mängd,
Köttfärs i valfri mängd,
1 gul lök, fint hackad
1 purjolök, även den väldigt fint hackad
1 purjolök, även den väldigt fint hackad
2 pressade vitlöksklyftor
1 röd chili, fint hackad
1 röd chili, fint hackad
Ingefära i valfri mängd, det behövs inte mycket
1 röd paprika
1 röd paprika
1 zucchini
Ett knippe morötter, ca 2 stycken
Ett knippe morötter, ca 2 stycken
Finhacka allt och låt det sedan stå och koka ihop sig så det blir nomigt! Tillsätt lite vatten och en tärning köttbuljong.
Under tiden som allt får koka ihop sig och bli riktigt nomigt så kan man göra pajdegen. Till det behövs 3 dl vetemjöl, 125 gr smör och 2 msk kallt vatten. Tryck ut den i en lagom stor form och lägg sedan köttfärsblandningen i pajskalet.
Häll över en mumsig sås (3 ägg, 1 dl grädde, 2 dl mjölk och 1-2 dl riven ost) och toppa med babyspenat!
In i ugnen i ungefär en halvtimma, och sen är det klart!
In i ugnen i ungefär en halvtimma, och sen är det klart!
Avnjutes med fördel framför ett avsnitt X-files ☂
Nu ska jag koka lite blodpalt och titta på hockey och kanske sticka ett par tjockstockar.
Fint? Jajjemän!
Fint? Jajjemän!
Kommentarer
Postat av: mos
OM NOM NOM
Trackback