☂ Att komma tillbaka efter ett välda fint juluppehåll

Nu är det dags att jag tar tag i det här igen, för nu kommer det hända så mycket busigt och roligt här i framtiden så ni anar inte! Kanske dags att byta adress, månntro?
Julen var så himla fin och mysig, men jag tror att om jag varit hemma så hade nog de här mellandagarna varit bäst. När stressen är över och man kan greja runt och mysa och åka skidor och bara vara. 
Men jag kunde onekligen ha haft det sämre. Jag har ett fruktansvärt mysigt jobb, världens busigaste sambo som gör mig alldeles varm i lill-hjärtat och busigheter på gång som är så spännande att tårna rullar ihop sig av bara extasen!
Nu är ni nog allt nyfikna, joho det vet jag att ni är för det skulle jag vara, och själva grejen med att ha en blogg är väl att man får vara lite kryptisk när man vill. Bara man lovar att avslöja vad det hela handlar om - och det tänker jag ju göra såklart.
Jag funderade på om jag skulle berätta vad jag fick i julklapp, men det är ju egentligen inte viktigt. Vad som är viktigt var att jag fick umgås med hela min gosiga familj och mysa sådär som bara vi kan göra och det gjorde gott i lillsjälen kan jag lova.
Men jag fick så himla fina saker så jag känner att jag måste dela med mig, för det är läskigt hur väl min omgivning känner mig.



Den här tokigt fina tröjan fick jag tillexempel av Lillasyster Mos och (Lillebror) Kurt. Så att alla äcklon inte ska ta sig friheter när jag går ut och dansar mameluckerna av mig tillsammans med busisarna senare.
Vidare fick jag en badanka (som Findus stiftar bekantskap med i skrivande stund), ett par kokböcker (åh jistanes<3) Mörka Materian-trilogin, presentkort + skjuts till IKEA och världens finaste John Bauer-sagobok av bästaste busHeivi. Och en halsduk, som är sådär regnbågsbusig att jag blir helt varm i knäna!
Men det bästa var ändå att slökika på Star Wars och Game of Thrones.

Nu ska jag ha lite henna i håret och lägga upp det i pincurls innan jag bestämmer vad jag ska läsa för bok ikväll.
Puss på er, vänner!

☂ Hej



Jag har fått himla fina julklappar och fått umgås med min fina familj, så jag är ungefär så nöjd som man kan bli. God mat har vi ätit och igår såg jag och Mos och Lillebror hela Game of Thrones. De hade maraton på canal+ och det tackar man ju inte nej till. Vi har sett Star Wars och druckit julmust, vi har tjuvätit mammas goda chokladkola och jag fick världens finaste julklapp av Heivi. Jag blir typ tårögd bara jag tänker på det - kan vara det finaste jag någonsin fått faktiskt. Ni får se den sen!

Nu ska vi snart ha julmiddag med hela busiga släkten och kanske spela lite hockey ute på vägen enligt sedvanlig jultradition. Jag vet inte ett enda år då Pappa och Pjacke har vunnit faktiskt, men deras spirit är det inget fel på! Mat, landhockey och Risk hoppas jag på.
Och fjärde filmen förstås. Kenobi är bäst, förresten. Och Yoda. 

Nej, nu ska jag sluta svamla. Jag ser fram emot nyårs och på fredag ska jag få pussa på Albin igen, gud vad jag saknar den token.
Puss!

☂ Hej


☂ Att spendera julen i Arjeplog

Nu är jag hemma, efter en tokigt jobbig bussresa igår så var jag helt slut. Men med lasagne till middag och ett avsnitt Lost in Austen så var jag på banan igen. Idag har jag sparkat ner till samhället för att handla och lyssnat på Mad sin och tonat håret. Vi får se var vi hamnar!

Jag ville mest bara säga God Jul till er, småtroll, för jag tror inte jag kommer vara särskilt aktiv. 
Puss!

☂ I knew it!

http://thatfunnyblog.tumblr.com/

☂ Att inte riktigt orka med

Idag har jag gjort något hemligt. Något hemligt, tisseltassigt och alldeles underbart. Ärligt talat har jag inte riktigt hunnit landa än, men så fort vi vet mer lovar jag att berätta. Synd bara att folk sällan tycks finna tiden att faktiskt bry sig, fråga hur man mår och vad som händer i ens liv. Synd att det ofta är folk som står allra närmast i ens närhet.
Bitterheten är ganska hög såhär på kvällen, när missnöjet med att vara tillbaka i en lägenhet är ganska stor. Jag skyller på pms; fast imorgon ska jag ju faktiskt iväg till världens bästa jobb. Så jag är ganska nöjd ändå.

Albin busar med Lus sådär så att hon sniffar och kurrar, och jag tycker den här videon är det sötaste på länge.


☂ Jag vet, jag vet

Innehållet i den här bloggen har stått ganska still ett bra tag och det är mitt ansvar men jag ids faktiskt inte engagera mig i den mån det behövs. Jag jobbar ju för bövelen! Jag är helt ny på ett jobb med nyckelkort, nycklar, koder, program och nästan femhundra elever. Man kan lugnt säga att jag är helt slutkörd när jag kommer hem på kvällen. Den här veckan har jag flängt runt som en annan tätting dessutom - idag började vi morgonen med bokmöte på Mariehem och sen hade vi julbord och efter det har jag jobbat i biblioteket.
Åh jistanes, vad jag älskar det.

Nu ska jag fortsätta med min pappas julklapp och äta laxknyten med min fina sambo.
Vi hörs kanske till helgen; om jag inte bara isolerar mig totalt och äter julmat och tittar på the Grinch who stole christmas. Man vet aldrig, det är det som är det fina!

☂ Att uppleva lycka

De här älsklingarna bor hemma hos mig numera.
Det känns som att vi kommer bli väldigt goda vänner.

Nu tänker jag isolera mig från omvärlden ett slag.
Hej så länge.



☂ Att vara helnöjd med sitt nya vardagsrum

Jag tänkte jag skulle visa er ett par "före och efter"bilder på vårt nya vardagsrum!
Perfekt att sitta i om man inte tänkt göra något mer speciellt än att titta på vinterstudion en lagom blåsig söndag.
Vi har det så mysigt, jag och katterna.
Att Findus å andra sidan fått i sig en herrans massa russin är något som oroar mig.

- Före. Fina nya gardiner och notera den otroligt fina lyktan vid tvn!

- Efter. Rätt dålig bild ändå, det var himla mörkt. Men de är blommiga och tokigt, onödigt, bralligt fina!
Eller hur? ♥
Bilden är för övrigt från glöggmyset vi hade igår; så himla gosigt det var! Bilder kommer strax, nu måste jag greja med Heivis julklapp.
Puss!

☂ that moment when you're supposed to be cleaning but end up playing with the stuff you find



Åh, vilket tokigt fint vardagsrum vi har nu. Jag är rent kär! <- Arjeplogsdialekten säger hej.

☂ Att gå igenom sin gamla bilddagbok och bli lite sentimental


om jag var en färg 
skulle jag vara orange

om jag var ett djur 
skulle jag vara en busig räv

om jag var ett nummer 
skulle jag vara nummer 4

om jag var en sång 
skulle jag vara We will go home
eller De hjältemodiga



om jag var mitt i en dröm 
skulle jag vara en flicka på 1930talet som plockade äpplen som växte över en alldeles för hög mur genom att sitta på en fin pojkes axlar



om jag var en blomma 
skulle jag vara en lilja



om jag var ett instrument 
skulle jag vara ett piano, som bara fanns till för Yann Tiersen

om jag var ett klädesplagg
Skulle jag vara en trollkarlshatt,
eller en mysig tjocktröja stickad i alla regnbågens färger som går ner till knäna

om jag var en sko 
skulle jag inte vara en sko alls, jag skulle inte existera. Barfota, ska det vara. Möjligtvis skulle jag vara en stickad toffel, i alla regnbågens färger 

om jag var en dryck 
skulle jag smaka kanel

om jag var ett fotografi 
skulle jag vara fotot här ovanför

om jag var en känd person 
skulle jag vara Audrey Hepburn

om jag var ett väder 
skulle jag vara norrsken under kalla decembernätter

om jag var en doft 
skulle jag vara lukten av hyacinter och hjortronglögg i en blandning med eld i kaminen och kalla trägolv



☂ That moment when you're playing hide and go seek and you can't find a place to hide?

“READY OR NOT HERE I COME!”



image

Hahahah, åh, jag orkar inte <3

☂ First step of getting a new book



Gissa vem som ska hämta ut sitt paket från adlibris idag? Oh yes.
Gårdagen var spännande, bytheway, skulle åka och hämta våra fina soffor men bilen tokdog i en rondell och där blev vi stående i en halvtimma innan en snäll filur erbjöd sig att bogsera oss till IKSU-parkeringen. Sen skulle Mumin bogsera oss hem, men bilen han fått låna hade sommardäck så ni kan ju tänka er hur långt vi kom. 
Antal timmar spenderade? 2. Antal svordomar? oräkneliga. Nu får de minsann frakta sofforna hem till oss istället.

☂ Att bara äta fyra saker


☂ Söndag i stugan



Söndagen började, som sig bör, med pannkaksfrukost! American pancakes med sirap och äppelmos. Jag trodde det skulle vara superkonstigt och helt knasigt, men det smakade faktiskt ganska gott. Fast tacka vet jag smörgåsgurka!


Sen packade vi ihop och städade; glada och nöjda, bara för att inse att den stackars bilen totalt vägrade starta. Vi funderade ett bra tag och provade både det ena och det andra för att få igång den; men det ville sig inte! Så vi ringde Stig - räddaren i nöden, så han fick komma med en herrans massa förlängningssladdar så vi kunde starta motorvärmaren.


Jag passade på att ta lite bilder. Så himla fint det är, ändå. Lite såhär har jag tänkt bo, så småningom. Så snart som möjligt, helst, men det kan bli svårt att ordna utan jobb.


Titta bara.


Hej Hej stugan, vi ses nog inte förrän till sommarn tror jag! 


Lus hade legat här och varit purken hela morgonen för att vi sagt till henne att vi var tvungna att åka hem idag, så hon fick inte gå ut. Det är därför hon blänger och ser sådär elak ut. 


Och när vi skulle fara så började det snöa! Så hiskeligt mysigt alltihop, och nog värker det i lillhjärtat alltid vid tanken på att måsta bo i en lägenhet när det finns en så fin stuga bara några timmar bort.

Nu ska jag baka lusselängder, lyssna på julmusik och handla lite på myrorna.
Puss!



☂ I can't cancel that again



Jag tycker det är dags att vi tittar lite på the Grinch för att få upp julstämningen. Vad tycker ni? Äsch, det är klart ni känner likadant! :D

☂ Fredag och Lördag i stugan

Fredagen när vi kom var elen avslagen och det var så tokigt kallt att ni anar inte. När vi tokeldat i kaminen i vardagsrummet och vedspisen i köket i lite drygt en och en halv timma så hade vi kommit upp i tio plusgrader inomhus. Det var inte nådigt. Men mysigt var det ändå, på något konstigt vis, och det var skönt att ha kommit fram. Vi försökte oss på en omgång Talisman men det var för kallt och vi var lite för trötta för att uppskatta det till fullo. Så vi kröp ner under alla filtar och täcken och sov istället.


Här är det dags för frukost, nomnom! Man kan se resterna av gårdagen i form av öl, whiskey, chips och spel. Det var fint, ändå!


Lite lagom trötta var vi, fast nöjda ändå!


Vi skulle nämligen ut på sjön! Pimpeltävling stod på schemat. (Mumin vann med fem stycken småabbarn om jag inte minns fel)


Så vi hjälptes åt att borra hål i isen. Den var ungefär fem centimeter tjock så det gnällde och knakade och sjöng om den om vartannat när vi gick på den. Lite skrämmande, men mysigt ändå!


Vi hade packat vet och tändstickor och andra nödvändigheter på ett tefat som Albin sladdade som attan med på vägen hem. Här är vi påväg bort till dungen för att göra upp korvgrillareld. Det var ungefär här vi insåg att vi glömt allt möjligt viktigt. Korven tillexempel. Och en kniv.


Men det gjorde inget! För helt plötsligt dök min bästa pappa upp på långfärdsskridskor och erbjöd sig att åka hela vägen tillbaka till stugan och hämta. Fint!


Och så dök min bästa mamma upp också! 


Pimpeltävlingen satte igång.


Men jag satte mig och drack glögg istället och läste ur en mattidning som min snälla mamma tagit med sig till mig.


Så kom Albin och skulle göra upp eld så vi kunde börja med det allra viktigaste. Grilla korv, såklart.


Vi hade det så himla mysigt. Grillade korv, drack glögg och öl, åt pepparkakor med ost på och bara tog det lugnt.


Efter ett par timmar packade vi ihop, sladdade lite med tefaten och for hem till stugan igen för att gunga i gungstolen,


Prova konstigheter på pepparkakor (Baconost och senap var tydligen en hit),


Gosa med Lus som fått följa med (men hon slarvade omkring i skogen mest hela dagarna, när hon inte kom in i stugan och spann högt högt och ville gosa med alla. Hon trivdes, hon),

Så avslutade vi kvällen med lite Talisman. Vi tänkte att vi gott kunde ge det ett andra försök. Och den här gången blev det mycket mer spännande!


Mumin fick nämligen rövarbandet efter sig! 


Och Albin blev padda! Jag vann, förstås. Men är man Sierska brukar det bli så, även om jag föredrar Trollkarlen.

Finfin dag, kan jag lova. Åh, vad jag längtar tillbaka!
Snart får vi se hur det såg ut på söndagen när bilen vägrade starta. Heh.
Puss!



Reblog if you are someone who understands the need to sniff old books


(Källa:http://www.psycho-facts.net/page/)


☂ The cat traps are working



Hahahahah!

☂ Kloka ord

Jag säger som min pappa; "Jag längtar faktiskt efter att få skotta snö ordentligt! Och ha kyla som biter i kinderna."
Det är fanimig på tiden nu! Såna här mjäk-fasoner vill vi inte vara med om.
Fast kyckling och rotfrukter i ugn till middag och c-vitamin-chock till efterrätt låter ju mysigt iochförsig. 
Men det hade varit mysigare med snö.

Mvh Bitter_förtidstant_91


☂ Att baka vörtbröd och lyssna på sin bästa julskiva

Idag har jag gjort massa fina busigheter! Först kikade vi på nyaste avsnittet av Supernatural (OHMIGOSH VAD DET ÄR SPÄNNANDE!) samtidigt som vi slarvigt nog åt frukost i vardagsrummet. Jag åt förresten upp chokladpuddingen som vi gjorde för att ätas i fredags. Bralligt gott var det, ska ni veta, och jag ångrar det inte en sekund!
Sen har vi hunnit med att tvätta, pussas, inte lyckats med att hitta en blodgrape på ica men vi lyckades hitta något som vi hoppas är snarlikt i allafall, planerat lite inför Glöggafton och Julbordet och känt lite mysigt julpirr i magen. Och saknat Heivi förstås, men det brukar ofta vara så. Nu ska jag vara tokigt snäll och ge er det nomiga receptet på Vörtbrödet jag håller på att baka! Tre små bröd blir det; eller två, det beror på hur stora ni vill att de ska vara.

50 g jäst
50 cl julöl
50 g smör
0,5 dl rapsolja
1 dl mörk sirap
0,5 msk malen pomerans
1,5 malen ingefära
1 msk malen nejlika
0,5 msk malen kardemumma
1 msk salt
ca 13 dl rågsikt
3 dl russin


Lös först upp jästen i en lagom stor bunke tillsammans med julöl, olja och sirap. Smält sedan smöret tillsammans med kryddorna och saltet men låt det svalna innan ni blandar i det i degvätskan. Blanda sedan ner rågsikten lite i taget tills degen är mjuk och elastisk. 
Jäs degen under duk i ca 1,5 timma tills den är ungefär dubbelt så stor. Sätt ugnen på 175 grader och forma degen till små limpor som får jäsa under duk i ytterligare en timma.
Grädda i 50 minuter - men sänk värmen i ugnen till 150 grader efter 15 minuter.
Klart!
Det är så gott att man bara vill gå och gömma sig!


Puss!
(Sen tänker jag berätta om busigheterna jag gjort i helgen!)

☂ Att hoppas efter snö så mycket att det gör ont

Men den kommer ju aldrig! Makes me go bananas. Då får man göra vad man kan för att behålla julkänslan.
Titta på hela Trolltider-julkalendern tillexempel.
Det är fint det, kan jag lova!

☂ Att försumma brödbaket för att kunna läsa ut ännu en bok

Jag läser så himla mycket nu. Uppkrupen i soffan med en mugg glögg och nyinköpta absoluta favoritfilten och en mysig bok. Jag vill inte göra annat om dagarna; läsa ut två böcker per dag och inte röra mig ur fläcken.
Det är den där känslan jag är ute efter, när man riktigt sugs in i en bok och rätt som det är så har fyra timmar gått, det är mörkt ute och man har helt glömt bort att baka det där vörtbrödet man pratat om ett par dagar nu.
Åh, julkänslan börjar infinna sig på riktigt och vi köpte fina nya röda gardiner igår. Det börjar vara riktigt med julstämning här, kan jag lova. Det är inget hus, men det får duga sålänge.

Idag ska jag på handledarutbildning för körkortet som jag måste ta om jag ska bo ute i ingenstans (åh, lyckan) och imorgon ska jag jobba och träna. På lördag är det jobb, julmarknad och middagsbjudning hos Cissi som står på schemat - Det kommer bli så bralligt mysigt!
Även om jag inte är så jättepepp på att jobba, men det måste göras det också.
Och så måste jag prata med arbetschefen om att jag inte kan jobba så mycket hädanefter, bara helger.
För jag kommer jobba på ett bibliotek.
Åh, det börjar bli lite tjatigt det här - jag vet, men jag kan inte låta bli!



RSS 2.0